Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie tanio kupić wszystko na start dla maluszka?

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z mam poleci mi strony,gdzie mogę tanio zaopatrzyć się we wszystko co potrzebne dla noworodka? Nie mam znajomych,od których mogłabym cześć odkupić i zanosi się, że będę już w lutym samotna mama chłopca. Mam ograniczone wydatki,a kiedy przeglądam w internecie,co jest potrzebne to dostaje zwrotów...Termin się zbliża, a ja nie wiem jak mam to wszystko sama ogarnąć.

Gość gość
W Pepco,

Gość gość
Wanienkę kupiłam w sklepie z art dla dzieci, kosztowała 35 zł, wiec mało. Wozek i Łóżeczko zerknij na używane lokalnie, np Olx (lepiej obejrzeć, bo jak np prEz Allegro i na Żywo okaże sie zniszczony i brudny, to osoba prywatna nie przyjmie zwrotu i nic nie Zrobisz, wiec lepiej miec możliwość obejrzenia). A drobniejsze rzeczy jak pisałam w Pepco, taniej niz w drogich galeriowych smykach itp:-/

Gość gość
W smyku często czetovte najmniejsze rozmiary są na wyprzedaży tak samo w outletach ppzatym owoców i hipermarkety Tesco itp. Kombinezon to zawsze droższa sprawa a twój maluszek będzie nosił go chwilę i to taki mały pewnie 62 to możesz przejzec olx. Naprwno znajdziesz coś fajnego praktycznie nowego bo dzieci szybko wyrastają z takiego rozmiaru.

Gość gość
Na olx używki pooglądaj

Gość gość
zgodzę sie, ze w smyku czy hm przeceny sa i mozna trafić. Popatrz tez na Olx, teraz taki nawal towarów, ze kupisz tanio w dobrym stanie ubranka. Kombinezon to dobry pomysl, ale nie kupuj na 62, Bo bedzie za duzy . Ja kupiłam taki ładny na wyjscie ze szpitala i na spacery, oczywiście 62 bo chłopiec tp większe i co? Mały pływał w nim, odsprzedać musiałam i kupić inny na 56

Gość przyszłamamaaa
ja też w lutym zostanę mamusią. Również mam ograniczony budżet dlatego oto moje sposoby: - ciuszki mam częściowo od znajomych a resztę dokupuję po prostu w lumpeksie, można tam za grosze znaleźć super rzeczy nawet niezniszczone. Wkładasz do pralki, pierzesz i masz jak nowe :) - wózek, łóżeczko, wanienka, akcesoria - ja polecam zajrzeć na olx, można tam kupić naprawdę tanio używane rzeczy których ktoś się chce pozbyć. Np ja za wanienkę dałam całe 10 zł a łóżeczko 100zł choć widziałam nawet tańsze - butelki, smoczki, laktator, pościele, kocyki, kosmetyki i reszta "pierdółek"- ja polecam allegro, a już najlepiej poszukać u jednego sprzedawcy wtedy wyśle wszystko za jedną przesyłką a ceny są naprawdę konkurencyjne. Przykładowo na allegro patrzyłam na smoczki avent podwójne opakowanie koszt niecałe 20zł a będąc w rossmanie widziałam te same smoczki prawie za 30zł tak więc na samych smoczkach można zaoszczędzić 10zł. Naprawdę na wyprawce można zaoszczędzić kupę kasy, wystarczy trochę sprytu i warto poszperać w internecie :) polecam

Gość gość
I tez doradzę - nie kupuj niewiadomej ilości ubranek na jeden rozmiar. Wystarczy po kilka sztuk i na początek najfajniejsze sa śpiochy i body, a typowo wyjściowe ubranka to pomyłka.

Gość gość
Dzięki. Rzeczywiście zapomniałam o Pepco.Musze poszperać w takim razie na olx.Może znajdę tez jakiś komis dzieciecy w okolicy.A te wszystkie przybory do pielęgnacji? Kosmetyki?

Gość gośafin
W pepcp masz tez przybory i nie warto przepłacać gdzie indziej, bo to to samo, tylko w innych sklepach droższe. Kosmetyki to np w rossman babydream niezła seria, a mi położna zamiast balsamu poleciła skore smarować olejem kokosowym, ale tym zapachowym (u mnie w biedronce jest tez dostępny, mały 200 ml chyba 8 zł? Wiec tańszy, a starczy na troche, bo jest wydajny). Ogólnie unikaj alkoholu w składzie.

Gość gość
na allegro, ja kupiłam tam wiekszosc rzeczy dla dziecka tj. wanienka duża, bo malej się nie oplaca za 20 zl.koszule dla siebie pepco i nie były rozpinane do karmienia, tylko wzielam emki i były luźne, teraz w nich spie i sa fajne, wygodne, reczniki allegro i rzadne z kapturkiem na glowe, a po co to komu? kupiłam zwykle po 10 zl 2 szt biale. 120 na 60. pieluszki flanelowe wogole nie przydatne , nie kupuj, kupiłam 5 szt, sa droższe od tetrowych , tetrowe uzyjesz do ulewania a flanelowe jako podkladka dla dziecka, bez sensu można uzyc rozek, albo kocyk, kocyki 2 kupiłam w pepco, rozek na allegro za 13 zl miekki oczywiscie, przewijak za 20 kolderka materac ochraniacz, podkład do lozeczka,za 100zl chyba, kosmetyki zamowilam z apteki gemini, wozek z fotelikiem z bobo wozki, ubranka kupiłam w tesco, pepco, hm, zara, zależy jak było cos ladnego i w niskiej cenie, nie chce napisac nieskromnie ale taka jest prawda, ze nie brakuje mi pieniędzy, ale jestem oszczedna, lozeczko zamowilam ze sklepu dwa niedźwiadki, na wszystko wydalam jakies ok 5 tys ale wozek z fotelikiem był drogi bo 2700, lozeczko 420 chyba, wszystkie te sklepy sa porównywalnie do innych najtańsze, na allegro musisz szukac sprzedawcow najtańszych, nie zawsze zamówisz u jednego wszystko, ja zamawiałam u trzech allegrowiczow i mimo, ze u każdego placilam przesylke to i tak zaoszczedzilam jakies 150 zl, na pierwsze dziecko wydatków jest mnóstwo, wiec znam ten bol. na drugie dziecko wydalam cos kolo 500zl:) noooo 1000 bo kupiłam jeszcze małemu szafke z ikei ale to się w sumie nie liczy jako wyprawka. wszystko co kupiłam kupiłam dlatego , ze mi się podobalo, a to co mi się podobalo kupiłam w jak najniższej cenie, nie brałam rzeczy , które mi się nie podobaly, naprawdę można tanio znaleźć ale trzeba poszukać po necie. sklepy dla dzieci nie polecam, drogo jak cholera, a jak już znalazłam tani sklep, to rzeczy jak dla ubogich z wyglądu.

Gość gość
O wszystko pytaj położna na wizytach, mi tez np odradziła puder do pupy, zamiast tego jesli chcesz zasypywać To matkę ziemniaczana:)

Gość gość
Gość wyżej dla ciebie ta kwota 5000 to widac skromny budżet, ale cos mi sie wydaje, ze gdyby autorka mogła tyle przeznaczyć, to by nie pytała o rady jak najtaniej kupić, wiec twoje rady do tematu nietrafione:)

Gość gość w
I faktycznie popatrz w lumpeksach, bo czesto sa wręcz nowe rzeczy za symboliczne sumy.

Gość gość
I autorko - nie sugeruj sie tym co doradzają baby w necie, bo jak ja czytałam co kupować dla dziecka i siebie, to tak jakbym czytała w co sie spakować na Marsa. Nie kupuj na zapas, bo jesli cos okaze sie potrzebne, to sklepy sa otwarte 7 dni od rana do nocy, a jak Kupisz i sie nie przyda to tył bedzie zalegało, a jak będziesz chciała Sprzedać to czasem człowiek oddaje za grosze, bo klientela cwana i jest przesyt przedmiotów :-/

Witam serdecznie. Trudno jest znaleźć fajne,ale tez tanie rzeczy dla noworodka.Ostatnio znalazłam sklep internetowy https://www.cosycott.pl/ gdzie można dużo rzeczy kupić w jednym miejscu i o ile wiem teraz tam są rabaty i darmowa dostawa .

Gość gość
TYLKO OLX :) :)

Gość MamciaOla
Nie polecam pepco, to ubranka na jedno pranie.. no chyba ze jestes bogata i Cie na to stac ;) ja dla dzidzi większosc rzeczy kupilam na allegro ze sklepu bajkowy-maluszek. Mają dobre ceny, mozna sobie miedzy paczkami wymieszac ubranka i jakość jest super. O mnie dwie córeczki obleciały w tych samych ubrankach, no nie wszystkich bo sie pory roku nie zgadzaly ale warto.

Gość Kassidy
Jak ktoras mama potrzebuje to ja mam na sprzedanie badz oddanie za przyslowiona czekolade ubranka dla noworodka. :)

Gość gość
18.55 Może z ubraniami jest różnie ale kocyki i ręczniki mają bardzo dobre.