Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy bycie w związku jest przyjemne?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Nigdy nie byłam w związku i zastanawiam się, czy zwiazek z kims jest czyms super? Co niby robią razem ludzie w związkach, ze chcą byc ze soba? Jak to wszystko przebiega?..

Gość gość
Nie bardzo, przyjemne jest tylko tylko mizianie i smyranie a tak to tylko same zobowiązania i obowiązki.

Gość gość
dobre pytanie :D :D niektórzy ciągle sie skarzą, płaczą a nadal w związku są i też nie wiem jak powinno być, czy cały czas szczęście, czy to nierealne

Gość gość
To mnie zasmuciłeś/aś :/ ogólną niechec do drugiej osoby zauwazylam w starych małżeństwach. A musi być coś, że do tego małżeństwa ludzie dobrną. Chyba, że do narzucane przez naszą kulturę (związki koncza sie malzenstwem)

Gość gość
No jeśli się kocha to chce się być z tą drugą osobą i nawet nie ważne co się robi gdzie sie wychodzi, ważne że z tą osobą a reszta nie ma znaczenia. Ważne tylko by w związku oboje się o siebie starali i podtrzymywali ten płomień miłości, nie może być tak że tylko jedna strona się stara a drugi nic od siebie nie daje, bo wtedy ta pierwsza osoba i tak się wypali i będzie koniec, potem już tylko przyjdzie złość na tego drugiego że się nie stara, a na końcu i nienawiść a potem zdrady rozwody itp Ja uważam że jeśli nie masz zamiaru się starać dla swojego partnera/partnerki to po prostu nie wchodź w związek, nie wychodź za mąż, nie żeń się bo tylko potem skrzywdzisz tą drugą osobe a i siebie również. Albo uczciwie wchodzić w związek albo wcale. Bo każdy chce być kochany, każdy chce czuć że jest kochany, że jest ważny dla tej drugiej osoby a jeśli sobie tego wzajemnie nie dają no to zamiast to być przyjemne staje się katorgą i już lepiej być samotnym niż być samotnym w związku. A po za tym jak to mówią: z babą źle, ale bez baby jeszcze gorzej:P dlatego mimo kłótni jakiś tam nieporozumień, mimo jędzowatości żoneczki to lepiej ją mieć niż nie mieć:P