Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet pracujący za darmo

Polecane posty

Gość gość

Jak w waszych oczach wygląda facet, który pracuje w tej samej firmie co wy, tylko, że wy pracujecie za pieniądze a on za darmo, na stażu albo w postaci wolontariatu?

Gość gość
A dlaczego tak pracuje? Jakie są powody?

Gość gość
Zależy co to za praca i dlaczego to robi?

Gość gość
Bo zmienia branżę i w tej branży nie ma doświadczenia, więc nikt go nie zatrudni za pieniądze. A robi to dlatego, że chce zacząć robić coś bardziej zgodnego z jego wykształceniem i możliwościami intelektualnymi

Gość gość
no to prawidłowo, nic w tym dziwnego

Gość gość
Ale ma 34 lata

Gość gość
a koleżanki w pracy mają po 25-30 lat. Domyślam się, że w ich oczach taki facet raczej nie jest zbyt atrakcyjny :P

Gość gość
Jak długo tak pracuje? Za darmo to można iść na przyuczenie na no nie wiem max miesiąc, ale facet ma 34 lata i wykonuje dla kogoś pracę za darmo? Chyba ktoś go nieźle wykorzystuje. Ja rozumiem że ludzie czekają czasem na umowę o pracę, na podwyżkę itp ale żeby w ogóle liczyć na to że kiedyś ktoś ci zapłaci? Masakra

Gość gość
wszystko jest w porządku, jak ty sobie to wyobrażasz gdyby ciebie wysłano na kursy, to musiałabyś za nie zapłacić, a zakład tylko w części finalizuje. a on nie ma doświadczenia, czyli nie umie wykonywać danego zadania, uczy się tego, więc nie ma za to zapłaty, i to jest w porządku

Gość gość
Jeśli zabrali mu dowód a na noc przykuwają do łóżka to już mówili o tej włoskiej firmie kiedyś w mediach

Gość gość
Ja równolegle gdzieś pracuje to ok, ale jak jest utrzymywany przez rodziców to masakra.

Gość gość
Naprawdę niewiele jeszcze umiem i sam wiem, że w miesiąc to może się nauczę tylko najbardziej podstawowych podstaw, bo to nie jest prosta praca. Więc nie wiem ile to potrwa ale myślę, że sporo więcej niż miesiąc. Myślę, że co najmniej pół roku a może rok, mam cichutką nadzieję, że nie dłużej :)

Gość gość
Żyje z wynajmu mieszkania

Gość gość
A po Tobie wezmą kolejnego za darmo i tym samym wcale nie będziesz potem lepiej zarabiać.

Gość gość
Możliwe ale ja będę może mógł się wtedy przenieść do innej firmy, mając już jakieś doświadczenie

Gość gość
Mało_stanowczy dziś Obchodzi mnie, bo to ja jestem tym facetem i mnie interesuje jak mogą takiego faceta postrzegać kobiety ;)