Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile trwa żałoba

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam takie pytanie... może to nie jest odpowiednie pytanie na forum ale czasem jak to mówią warto zapytać ludu o zdanie. ...Dwa miesiące temu zmarła mi mama..miała raka i nie było dla niej ratunku. Pogodziłem się z jej śmiercią bo nic nie mogłem zrobić ale.... ludzie, z którymi rozmawiam mówią że najgorsze przed nami.... Zgadzam się z tym bo przed nami świeta. Słyszałem, że prawdzywy kryzys przychodzi po pół roku .... czy to możliwe ? Ja podchodzę do tego tak - brakuję tej osoby, i często łapie sie na ty, że chce zadzwonić nie mogę. Nie chce też wpędzać się w rozpacz bo nic mi to nie da a mama i tak nie wróci do nas....Mam dziecko, dla którego muszę normalnie funkcjonować i nie załamywać się...

Gość gość
Żałoba po matce dawniej trwała rok (nosiło się czarne ubrania ) teraz bardziej żałobę nosi się w sercu i trwa tak długo jak długo odczuwamy smutek . Moja Mama zmarła 14 lat temu i do dziś czasem mam jeszcze momenty pustki i ogarniającego smutku z powodu Jej braku.

Gość gość
To straszne.... ja nie chodze na czarno bo jeszcze dołować się tym kolorem. Moja mama też nigdy nie lubiła czarnego koloru i nikt z naszej rodziny na czarno nie chodzi.