Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAROLA3535

Czy pomogła Wam Luteina na plemienia?

Polecane posty

Gość KAROLA3535

Jestem w 11 tyg. od tygodnia mam brązowe upławy. Lekarz zapisał mi Luteine i kazał odpoczywać? Czy któraś z Was miała podobnie? Czy później wszystko wróciło do normy? Tak bardzo się boję :(

Gość gość
Pomogła.

Gość gość
Brałam duphaston to ta sama substancja tylko sie łyka. chyba pomógł bo wszystko szczesliwie sie skonczylo.

Gość KAROLA3535
A zupełnie przestałysie plamić? Po jakim czasie było już ok?

Gość gość
A od czego krwawisz? Zna przyczynę? Ja mam 16 tyg dalej biorę luteine dilopochwowo 2x dziennie. brałam tez 3x dufaston. Miałam nakaz leżenia Leżenia

Gość gość
Tak naprawdę to nie wiadomo jaka przyczyna. Lekarz podejrzewa że coś z łożyskiem ale narazie za wcześnie aby coś dokładnie stwierdzić :( A Ty nadal musisz leżeć?

Gość KAROLA3535
To wyżej to ja KAROLA3535

Gość gość
Luteina to jeden z lepszych lekow na podtrzymanie ciazy. Biore tydzien i jest gites z tym ze ja musze tez lezec

Gość gość
Ja brakam duohaston i przeszlo od razu. Po prostu zwieszylam dawke z 1 do 3 dziennie

Gość gość
10 23 ja nie muszę już leżeć. Miałam krwiaka który pekl w ok 7 tyg. Ale luteine biorę nadal. Dufaston u juz od miesiąca nie biorę.

Gość KAROLA3535
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi. Mam nadzieję że i u mnie pomoże i wszystko się wyciszy. Biorę 1 dzień narazie bez zmian :(

Gość gość
Na Twoim miejscu pojechalabym na izbe przyjec zasiegnac opinii innego lekarza. Plamienie w ciazy oznacza ze cos jest nie tak a jesli po luteinie nie przechodzi to moze trzeba zwiekszyc dawke-ja biore 100mg tabletke dwa razy dziennie po dwie. Moj problem konsultowalam z 3 lekarzami - ze swoim oraz dwa razy bylam na izbie bo cos mi nie dawalo spokoju. Teraz jest lepiej i jestem spokojniejsza. Zycze powodzenia i trzymaj sie

Gość KAROLA3535
Poczekam 2-3 dni może Luteina zacznie działać

Ja brałam luteinę od początku ciąży bez plamienia, teraz w 20 tygodniu już z niej wychodzę... To dobry lek, bądź dobrej myśli :) Wiele kobiet ja bierze :) oszczędzaj się i rzeczywiście idź do lekarza, który Ci wyjaśni co z Tobą nie tak... ja na przykład mam całkowity zakaz seksu, bo coś nue tak było z moja kosmowka i teraz czekam, jak w końcu ułoży się łożysko i czy będzie przodujące.