Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy najpredzej test pokazał wam 2 kreski?

Polecane posty

Gość gość

Rozpoczęliśmy starania o dziecko z mężem. 1 i 2 grudnia kochalismy sie. Oczywiście miałam dni płodne ;) 15 grudnia mam dostać kolejnej miesiaczki, ale nie chce tyle czekać z testem :D Podobno test wykrywa ciążę 6 dni po domniemanym zaplodnieniu. Prawda to? Bo trudno mi w to uwierzyć hmm X A tak z innej beczki. Wczoraj odczuwalam silne klucie w podbrzuszu. Co to mogło byc? Zapłodnienie i zagniezdzanie sie zarodka nie jest przeciez odczuwalne. A może jest?

Gość gość
Tak sa takie testy..ale idz na krew tam wykarze..test beta 30 zl

Gość gość
U mnie pierwszy test pozytywny wyszedł 12 po stosunku z kładą kreską ? U mnie tak było że miałam silne kłucia także powodzenia ! :)

Gość gość
Najpredzej to w 1 min.

Gość gość
Kiedy wy zrozumiecie ze na takie sprawy potrzeba czasu?! Najlepiej to za 3 dni idź na betę i potem załóż kolejny temat że beta negatywna i czy jest jeszcze szansa na ciąże :/ naprawdę tak ciężko ci wytrzymać te dwa tygodnie? To co ty zrobisz jak na dziecko będziesz musiała czekać 9 miesięcy ?

Gość gość
Mnie blada kreska po 15 minutach wyszla 2 dni przed planowym okresem (12 dni po stosunku), byl to test paskowy ultraczuly. Tego samego dnia poszlam na bete z krwi i byla 94,4.

Gość gość
11:19 Zaparz se melisy kobieto bo zawału dostaniesz. Co się tak pieklisz? Zalozylam luźny temat. Zapytalam jak bylo u innych kobiet bo nie wszystko zawsze mysi być tak jak w książce napisali. Gdzie Ty widzisz jakiś problem? W takich sprawach dwa tygodnie to cała wieczność. Widać, że nigdy nie pragnelas dziecka z całych sil. Nie wszystko da się tak na chłodno brać...

Gość gość
Autorko pamiętaj że data stosunku nie jest tożsama z datą zapłodnienia. Zawsze coś się mogło przesunąć a plemniki mogą poczekać. A poza tym: "Po ilu dniach zrobić test ciążowy? Niestety, nie da się potwierdzić ciąży w ciągu kilku godzin po zapłodnieniu, potrzebne jest więcej cierpliwości. Najbezpieczniej jest wykonać test 9-10 dni po zapłodnieniu - wtedy wynik będzie już w miarę miarodajny. Dlaczego? Dopiero po tym czasie dochodzi do zagnieżdżenia się zarodka w endometrium, a następnie - rozpoczęcia wydzielania gonadotropiny kosmówkowej. Lepiej więc oszczędzić sobie nerwów i do wykonywania testu ciążowego przystąpić dopiero po tym czasie od stosunku." Ja robiłam testy dopiero po minimum tygodniowym spóźnieniu okresu.

Gość gość
kobiety starajace sie o dziecko zawsze sie nakrecały i tak bedzie, a jak komus to przeszkadza to niech nie komentuje. Tez czekam na okres i to samo pytanie mi chodzi po głowie hihi

Gość gość
Dwa razy na chwile przed terminem spodziewanej miesiaczki. W pierwszej ciazy robilam tak szybko, bo mialam wysypke i dostalam leki ktorych kategorycznie nie mozna stosowac w ciazy i dzien przed spidziewana miesiaczka zrobilam test i 2 krechy. W drugiej ciazy oktes mialam 22 czerwca, a test zrobilam 26 lipca i 2 2 kreski byly ( ogolnie okresy mialam wtedy co 33-35 dni).

Gość gość
Dwa dni po spodziewanej miesiączce. Wyszły dwie blade kreski. Za dwa dni poszłam na betę i już było wysokie po tyg zrobiłam znów betę i była jeszcze wyższa i po 3 tyg już biło serduszko. A teraz moj szkrab 14 msc śpi obok mnie i słodko chrapie. Piękny czas. Powodzenia

Gość gość
No ja tak myślę, ze zrobie ten test 2 dni przed miesiączka. Ja juz pół roku czekam na rozpoczecie staran. Jak już mogłam wreszcie zacząć to chcialabym jak najszybciej "zaskoczyć" ;)

Gość gość
Najprędzej to o 4 rano

Gość gość
Ja też robiłam o 4 rano :) ale szczerze to wykazało mi w 6 tygodniu chyba. O dziwo, robiłam wcześniej test (w 3 lub 4 tc) bo miałam rtg zęba i test ciąży nie wykazał! Tak więc...

Gość gość
Niektórzy o dziecko starają się rok albo i dłużej. Powodzenia jak chcesz co 6 dni test robić....

Gość gość
Niespinaj sie bo potem bedzie wielkie rozczarowanie. Zaczekaj na date miesiaczki. Ja tak zrobilam... test wyszedl pozytywnie, wczoraj...

Gość gość
Nie biorę pod uwagę, ze zajmie nam to tyle czasu ponieważ mamy już dziecko. I to przez przypadek ;)

Gość gość
posiadanie jednego dziecka o niczym nie świadczy, czasem na drugie trzeba czekać latami, albo wcale nie można się doczekać.

Gość gość
Typowe jest to ze jak chcesz to nie masz, a jak nie chcesz to moment to bez problemu sie dorobisz

Gość gość
U mnie 32dc i test negatywny i wyczytałam że nawet teraz może wyjść negatyw w sumie to taki test na 99% aby mieć wynik robi się dwa tygodnie po spodziewanej miesiączce.... I tak jest zalecane... Sama implantacja może być dopiero w dniu spodziewanej miesiączki... A test pokazuje dopiero wynik wiarygodny 3dni po implantacji

Gość gość
Ja też robiłam o 4 rano usmiech.gif ale szczerze to wykazało mi w 6 tygodniu chyba. O dziwo, robiłam wcześniej test (w 3 lub 4 tc) bo miałam rtg zęba i test ciąży nie wykazał! Tak więc.. X X Nie wiedziałam, ze są testy, które pokazują w ktorym sie jest tygodniu ciąży. No i kiepskie te testy bo normalnie test Ci wykryje ciaze tydzień po zaplodnieniu. Praktycznie kazdy.

Gość gość
gość dziś Nie biorę pod uwagę, ze zajmie nam to tyle czasu ponieważ mamy już dziecko. I to przez przypadek oczko.gif XXX To się nie rozczaruj... Mam 7letniego syna a od 6lat z mężem się staramy o drugie dziecko... I nic...i niby wszystko medycznie jest dobrze...