Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzę w Boga, dlatego nie chcę mieć nic wspólnego z Kościołem Katolickim.

Polecane posty

Gość gość

Kościół to pogwałcenie wszystkiego, na czym oparte jest chrześcijaństwo. Bardziej przypomina to przedsiębiorstwo, mafię niepłacącą podatki, którzy mają jednak swoich zwolenników w postaci wiernych, mniej inteligentnych, którym można wszystko wmówić.

Gość gość
Alez to oczywiste, ze kosciol jest instytucja, ktora po pierwsze zyje z owieczek, a po drugie dazy jak zawsze w historii kosciola do wladzy absolutnej. Mnie fascynuje fakt, ze owieczki uwielbiaja obrzadki, "swiecona" wode, kadzidla, noszenie jajek do kosciola i caly ten teatr, zapominajac o zabiciu i malatretowaniu tylu ludzi przez kosciol, zboczeniach, przestepstwach i bogaceniu sie ludzi reprezentujacych te najbardziej skamieniala, dyktatorska instytucje.

Gość gość
No wlasnie, kazdy rzad, ktory dyktuje ludziom, jak maja zachowywac sie we wlasnej sypialni, jaka maja miec orientacje seksualna, jakie maja wykonywac obrzadki, co maja kiedy jesc, straszy kara po smierci itp. itd, bylby uznany za dyktature i lamanie praw czlowieka. Kosciol robi to od wiekow bezkarnie, widocznie owiec nigdy nie zabraknie, w nadziei, ze dostana miejsce w pierwszej lawce w "raju".

Gość gość
może uda się jednak przez konsekwentne działania pis uczynić Polskę państwem trochę uczciwszym, bo to do czego doprowadzili poprzednicy to jest moralne dno

Gość gość
Prawda autorze, zgadzam sie. Jedyny mądry kapłan, za głoszenie prawdy niewygodnej dla kościoła, ks. Boniecki, znowu dostał zakaz wypowiedzi ( pomijam pytanie - jakim prawem?) od lat opowiadajacy sie za rozdziałem kościoła od panstwa. Ale ślepcy wierzą, bronią klechow, oddają ostatnie pieniadze, daliby sie obedrzec ze skory za nich, a oni maja tych głupich starców daleko w tyle hah. Mimo to czuje sympatie do papieża, jest jakis taki swój, naturalny, przełamał troche pewne schematy.

Gość gość
Moze PiS moglby konsekwentnie modlic sie w sejmie o snieg na gwiazdke, dla lepszego nastroju. Wszystkie inne oczekiwania w stosunku do tej partii bylyby zbyt wygorowane.

Gość gość
17:48 Indywidualne poznawanie Boga to najszybsza droga do okultyzmu i sekty. O takich jak wy pozniej powstaja programy o ofiarach prania mozgu, sekt i psychopatow.

Gość gość
Ja jestem Katolikiem. To jest dobre.

martyna 33 dziś Koncepcja Osobowego Boga istoty Inywidualnej oddzielnej od Istoty stworzenia to nie ten Sam Bóg ktory sni a swiat i zycie to sen Bóstwa Amithabhy, ktore nigdy nie znalo Boga.. Atman dziwa tego swiat jest nadal Jednym i tym samym.. To żart z was demony :) 😠

Gość Satanista666
Ja jestem Satanistą i zgadzam się absolutnie z tym wszystkim co tu piszecie :)