Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fryzjer w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Chodźcie do fryzjera w ciąży? Jakie zabiegi wykonujecie? Czy tylko obcinacie? Ja jestem w 17 tyg. Musze wybrać się do fryzjera zdecydowanie skrócić włosy mam za łopatki a chce do ramion. I na co jeszcze mogę sobie pozwolić?

Gość gość
A co chcesz robić poza podcięciem?

Gość gość
Moze nałożyć jakaś odżywkę zmienić kolor sama nie wiem

Gość gość
Nie sram sie jak nadgorliwe mamuski. Farbuje wlosy na blond i robie z nimi wszyatko co wczesniej

Gość gość
W ciazy nie wolno nic z wlosami robic! Nawet podcinac. Tak samo jak z paznokciami. Absolutnie nie wolno podcinac. AAA, prawie zapomnialam, golic sie tez nie wolno.

Gość gość
Ja bym sobie jedynie odpuściła zabiegi typu keratynowe prostowanie włosów albo trwała ondulacja. Ze względu na to, że używa się do tego bardzo silnej chemii która ma paskudny zapach i opary, może Ci się zrobić niedobrze. A reszta zabiegów typu farba/ odzywka nie zaszkodzą.

Gość gość
Ja w ciazy głownie podcinałam, bo kolor mam naturalny. Ale moja fryjzerka była ostatnio w ciąży i pracowała spokojnie do prawie 7 miesiaca, farbując itp. teraz produkty są jednak bezpieczne, bez amoniaku i innych badziew, wiec raczej nie ma strachu.

Gość gość
Fryzjer jest w ciazy? No i?

Gość gość
No i codziennie wdycha opary trwalych indulacji i farb ktorych histeryzujace mamuski tak sie boja :-)

Gość gość
Farbowałam, obcinałam i robiłam regenerację. Dziecko zdrowe :D i czasem dokuczne,ma 2 lata