Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tymbarqq17

Bardzo chcę zajść w ciąże po tabletkach :)

Polecane posty

Siemka, ja i mój partner chcę bardzo mieć dziecko, od około 2 lat biorę tabletki antykoncepcyjne ( Belara ), miałam kila razy przerwę, w sensie, że teraz zaczęłam 3 opakowanie , a przed nimi miałam miesiąc przerwy ( robię takie przerwy co 4-6 miesięcy bo tak poradziła mi Pani, żeby sprawdzić czy wystąpi mi miesiączka bez żadnych komplikacji ) . Postanowiłam, że od dziś nie będę brać już tabletek z rozpoczętego opakowania i będę się starać o dziecko :) Naczytałam się na różnych forach, że jedna kobieta zaszła w ciąże po 3 miesiącach, inna po 3 tygodniach, a jeszcze inna od jak odstawiła tabletki. A też słyszałam, że dziecko może być chore, bądź ciąża zagrożona jak się bierze kilka lat tabletki, ale ja właśnie miałam zalecane te przerwy pomiędzy opakowaniami . A nie chcę czekać kilku miesięcy :( Czy któraś z Was zaszła w ciąże od razu po odstawieniu ? Czy wszystko było w porządku ? :)

Gość gość
Niby do lekarza chodzi ale zapytac juz nie moze? Kolejna kretynka.

Piszę tu żeby dowiedzieć się historii z życia wziętych a nie formułek od lekarza . Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie zawracaj mi głowy :)

Gość gość
Pelna racja. A umiesz skorzystc z wyszukiwarki na forum ty kretynko????

A Ty umiesz czytać KRETYNKO ? :) Czytałam różne forum . Nie udzielaj się już tutaj bo nic nie zdziałasz . Żegnam.

Gość gość
Ze takie tepaki jak ty chodza pp tym swiecie.... az zal.

Gość gość
Zaszłam od razu po odstawieniu. Póki co wszystko ok. Jestesm w 16 tygodniu. Z córką zrobiłam tak samo. Córka ma 4 lata.

Gość gość
To ja z właśnie tak mówią że z tą płodnością po odstawieniu to tak różnie jest. Niektórym wraca od razu a inne potrzebują czasu. Ale nie wiem od czego to zależy. W obu przypadkach tak jak napisałam wczesniej w nastepnym miesiacu po odstawieniu byłam w ciąży a zaznaczam że tabletki biorę praktycznie regularnie od 16 roku życia. Mam 31 lat.

Właśnie też słyszałam, ze zależy od organizmu ;) Ostatnio też robiłam badania z cytologii i mam dobre wyniki więc myślę, że będzie dobrze

Gość gość
to ja z 18.47 ja też miałam wszytskie wyniki dobrze, hormony, cytologię itd... a mimo to nie udawało się. Podchodziłam do tego bardzo entuzjastycznie, że naprawdę szybko zajdę. Nauczyłam się pokory. Ale oczywiście zyczę ci, by szybko się udało.

Gość gość
Z pierwszym dzieckiem w 1 cyklu bez tabletek zaszlam i wszystko super. Za drugim razem 4-5 cykli.

Gość gość
Jeśli było ok przed tabletkami to często szybko moznA zajsc po odstawieniu ale tyle sie naczytalam ze z tym to roznie! Ja w.2 ciaze zaszlam w pierwszych cyklach... Pierwsza jak mialam 21 lat ...i druga 25 .stosunek przerywany od zawsze Cykle regularne 28/29 Zachcialo mi się tabletek na krostki he i bralam Diane 5 miesiecy(pomoglo!). 2 ostatnie Miesiace myslalam ze umre na bol glowy i piersi...takze Odstawilam i jest to mój 4 cykl bez nich i dopiero ten 4 cykl jest w miare normalny ( bez boleści caly miesiac!!) ale ze się staramy to cos tam zakulo. Czekaam do @ ..oby nie przyszla I oby moje objawy nie byly jeszcze zachwianiem gospodarki hormonalnej! Mam 32 lata

Gość gość
Asa starałam sie od razu a potem doczytałam ze po Dianie to lepiej odczekać te 3 Miesiace . Możesz się starać od razu . tak robią babeczki z PCO Nie ma to wpływu na płód

Ja trochę się starałam ale miałam też dużo stresów w pracy i to wszystko sie razem nałożyło... ja bojąc się też jakiś komplilacji zaczęłam juz na etapie starań brać kwas foliowy-Folika. A Ty bierzesz już jakiś?

Gość gość
inofem polecam

Gość gość
Odczekiwałam zalecone przez lekarza 3 miesiące po odstawieniu tabletek, 2 razy zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań, tj. normalnych, pełnych stosunków bez zabezpieczenia. Tabletki brałam kolejno 2 i 3 lata, bez przerw. Odczekanie 3 miesięcy lekarz zalecał bo ponoć jest minimalnie wyższe ryzyko ciąży mnogiej. Obie te ciąże były zagrożone, ale to przez mój problem fizyczny (niewydolna szyjka), z tabletkami to nie ma związku bo ten sam problem był w pierwszej ciąży, przed którą tabletek nie brałam. Na pewno zawsze warto brać kwas foliowy, a reszta to już kwestia twojego podejścia, sama nie czułam potrzeby badania czego się da, ale rozumiem że kogoś to uspokaja.

Dziękuję , podejdę jutro do apteki i kupię polecany kwas :) Słyszałam, że jeśli się jest dość młodym to prawdopodobnie szybko się zajdzie w ciąże . I tak w sumie to póki co będziemy się starać a za 2-3 tygodnie może wybiorę się do lekarza :)

Gość tymbarqq17
Dostałam właśnie krwawienia po odstawieniu, myślicie, że trochę potrwa zanim jednak będę w ciąży ? :( Mało co wiem :/

Dostałam w piątek krwawienia po odstawieniu, myślicie, że trochę potrwa zanim jednak będę w ciąży ? :( Mało co wiem :/

Gość gość
I jak ida starania autorko? U mnie 5 cykl po dianie ..za 4 dni okres i dzis brzuch pobolewa mnie na zmiane ( eureka ze dopiero teraz a nie od ostawienia caly miesoac lol .cykl najnormalniejszy od poczatku) i czuje ze @ dostane Niestety NIKT Ci nie powie ile twoj organizm bedzie sie regulowal czy tez koedy zajdziesz w ciążę...RYXYk fizyk. W tej kwestii niemoc doprowadza do ... Milego wieczoru;)

Dzięki dziewczyny za informacje od was ! :) 21.01 robiłam test i wyszedł pozytywny *.* Dwa dni później zrobiłam drugi test dla pewniejszego wyniku i też pokazały się dwie kreseczki :) Niby ciążę liczy się od ostatniej miesiączki, ale 04.01 jak robiłam test to był negatywny i nie wiem jak to liczyć ? Może miała któraś podobną sytuację ? Jutro idę do Ginekolog :)

Gość gość
Bralam tabletki 2,5 roku. Zaczelam po urodzeniu 2 dziecka. Po odstawieniu w sierpniu , zaszlam w ciaze w listopadzie. Bylam u ginekologa zachecal zeby przez 3 mies. sie wstrzymac, w tym czasie okres mialam bardzo nieregularny wiec obliczanie dni plodnych bylo na nic. Poszlam z mezem na zywiol, bedzie to bedzie i... na sierpien mam termin. :-)

Gość Martuszkin
Tymbarqq17 nawet jak znasz dzień zapłodnienia to i tak się liczy od dnia ostatniej miesiączki tzn od dnia kiedy się zaczęła. ponieważ te 2 tygodnie przed jejeczkowaniem /zapłodnieniem to czas kiedy dojrzewa Twoja komórka jajowa która po połączeniu z plemnikiem kontynuuje swój rozwój. Dużo o tym w internecie. A tak poza tym to GRATULACJE ! :) dużo zdrówka

Dziękuję :) Dostałam ostatnio skierowanie na badania , mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze . Czy coś powinnam wiedzieć z waszych doświadczeń w 1 trymestrze ? :)

Gość gość
Gosc z 22.57 Udalo sie. Teraz! W 7 cyklu! Nareszcie!