Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o jakości narzędzi Unior?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Planuję zakup kompletu narzędziowego firmy Unior, który wpadł mi w oko podczas wizyty w sklepie. bardzo ciekawie to wszystko wygląda i cena też budzi szacuneczek, ale ciekaw jestem jak one sprawdzają się w praktyce i czy są trwałe. może ktoś z Was się spotkał z tą firma i udzieli rzetelnej odpowiedzi? Pozdrawiam.

Gość gość
Ja się trochę bawiłem multitoolem u kolegi. wyglądał dosyc dobrze. w każdym razie nie udało mi się go zepsuc a to świadczy jednak, że musi być trwałe. Narka!

Gość gość
Mój brat w warsztacie swoim ma sporo narzędzi Uniora. Bardzo sobie je chwali!

Gość gość
Unior to całkiem przyzwoita firma i coś tam posiadam. Mogę krótko scharakteryzować, że jest to prosta linia o dobrej funkcjonalności i bez zbędnych dodatków. w końcu narzędzia do czegoś służą, a nie mają być dodatkiem wizualnym. pozdrawiam!

Gość gość
Mam dobrą opinię o produktach przeznaczonych do napraw rowerów, bo jak otwierałem warsztat rowerowy, to dostałem dofinansowanie z PUPu na działalność którą musiałem wydatkować minn na narzędzia i musiałem wtedy zbytnio patrzeć ile to kosztuje, a że akurat najszersy wybór posiadał Unior, to zacząłem zakupy od niego. nawet mieli stojaki, które w moim warsztacie sprawdzają się w zupełności i są bardzo funkcjonalne, a samo wykonanie sprzętu oceniam bardzo pozytywnie. zdaje mi się, ze to są produkty dla ludzi bardziej wymagających, ale to raczej duży plus. zapomniałem dodać, ale też czynnikiem ważnym przy zakupie narzędzi wtedy, że musiałem mieć faktury, bo potem to wszystko musiałem rozliczać w PUP.

Gość gość
Ja korzystam z klkucza nasadowego i musze powiedzieć, że bardzo wytrzymały. poprzednik innej marki przy próbie odkręcania pękł, a ten dał radę. duży plus z mojej strony.

Gość gość
Faktycznie nie zła marka, której narzędzia charakteryzują się dużą trwałością i wytrzymałością. sam kiedyś chciałem skompletować zestaw kilku narzędzi i był z tym mały problem, bo nie w każdym sklepie mogłem dostać, ale to nic dziwnego, bo przeważnie sklepy są nastawione na sprzedaż tanich popularnych narzędzi dla mało wymagających klientów. apropos taka mała ciekawostka z autopsji. zauważyłem, że jak coś się kupuje droższego i markowego, to dłużej dany przedmiot pożyje i jest więcej z tego satysfakcji niż co 5 minut kupować tanią tandetę. czy Wy też takie macie odczucia?

Gość gość
No jasne. widze, że właśnie odkryłeś Amerykę:). Nie będę odbiegał od tematu, to jak koniecznie chcesz znaleźć Uniora, to szukaj w profesjonalnych sklepach, albo zamawiaj przez internet. w końcu każdy kupuje za tyle ile uważa, a także jaki posiada budżet domowy. pozdrawiam.

Gość gość
Cześć. na pewno Uniorka nie znajdziesz w biedronce, albo Lidlu, bo to sprzęt dl;a koneserów a niedzielnych majsterkowiczów z upodobaniem do chińszczyzny. tak na marginesie, to nie przepadam za kuchnią chińską. ja mam szczypce izolowane od nich i świetnie się sprawdzają w pracy. pozdrawiam.

Gość gość
a ja w marketach nic nie kupuję, bo nic tam nie ma sensownego, a działają na dziwnych zasadach związanych z podatkami i z pracowników robią białych murzynów, a że temat dotyczy Uniora, to powiem tyle, że narzędzia są dobrze dopracowane i może nie są najtańsze, ale za to bardziej żywotne i po kilku latach sami się przekonamy, że warto było postawić na jakość, a nie cenę.duże słowa uznania dla producenta, który ma dobrze dopracowane katalogi.

Gość gość
Jak w temacie. To producent zadbał żeby narzędzia były dobrze wyprofilowane, z porzadnej stali i poręczne. zgodnie z jego założeniami tak w praktyce jest i przy używaniu obojętnie jakiego narzedzia nie zapala się czerowna lampka w głowie, że nie wytrzyma, pęknie lub coś podobnego. mogę smiało porównać Uniora wśród narzędzi jak aple w informatyce.

Gość gość
Posiadam kilka gadżetów od tej firmy i nie narzekam. ogólnie ładnie wykonane i dosyć mocne. przy naprawach się sprawdzają i łatwo zadbać o utrzymanie czystości. pozdrawiam.

Gość gość
Mogą być, trochę drogie...

Gość gość
Ja używam narzędzi Unior od jakiegoś czasu i są całkiem spoko jak dla mnie. Według mnie narzędzia mają trwałe, aczkolwiek nie testowałem nigdy na żywo tej trwałości. Służa mi głownie do domowych robótek.

Gość gość
Ja posiadam sprzęt ten firmy i bardzo sobie chwalę, czasem używałem ich w bardzo hardkorowych sytuacjach i dały radę :)