Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

panna mloda każe płacić druhnom za sukienki

Polecane posty

Gość gość

Zostalam poproszona na druhenke zgodzilam sie, bo to bardzo dobra kolezanka. Ona jest z bogatej rodziny i reszta druhen tez nei jest w zlej sytuacji finansowej. Slub za 3 miesiące pojechałyśmy nie do wypożyczalni jak myślałam tylko do salonu z krawcową, wybralysmy kolory i krój i sukienki zostaly zamowieone. Rozmawialam z jedna z druhen i mowie jej ze kurcze milo ze strony mlodej ze kupuje nam nowe sukienki na co ona zaczela sie smiac i powiedzial ze to przeciez kazda z nas placi za swoja a koszt uszycia razem z materialem wynosi 230 zl;/ nie wiem jak powiedziec mlodej zeby sie neiobrazila ze dla mnie to za duzo. Jedna odmowila to cala rodzina ja juz obgadala ze pewnie nie ma co wlozyc do koperty;/

Gość gość
Haha chyba ją pogielo. Ubierz coś swojego w takim razie.

Gość gość
Byłam druhna i nie płaciłam za sukienkę. Ale moze dlatego, ze byłam wzięta troche z doskoku - jedna z sukienek poleciała za granice, nie doleciała i młoda kupiła nowa, a ja zastąpiłam tamta dziewczynę w roli druhny. Sukienkę miałam potem oddać, ale temat sie rozmył i wciąż jest u mnie (nigdzie juz jej nie założyłam, bo i tak nie miałam Okazji). Z tym, ze tutaj sukienki kosztowały 99. Takze, mysle, ze młoda powinna najpierw uprzedzić o kosztach, a potem pytac co myślicie. Nie dziwie sie, moze będziesz musiała cos jeszcze dokupić, plus prezent to spora kwota wyjdzie:-/

Gość gość
z tym ze dla nich to nic, dla mnie duzo. cale towarzystwo jest dosc k=gadatliwe i wiem ze wszyscy sie o tym dowiedza. Nie wiem co mam robic.

Gość gość
Autorko. Nie czaj sie tylko powiedz lub napisz jej wprost. Ze nie stać Cię na zakup sukienki. Skoro chce mieć piękny „orszak” z druhami w identycznych szytych na miarę sukienkach to albo powinna na początku spytać czy sobie kupią, a zgodnie z kultura to ona powinna kupić wszystkim druhnim sukienki. Gdzie w tym wyjdziesz pózniej?! NIGDZIE. A w momencie zakupu normalnej kiecki to na imprezę można chociaż pójść, a tak kasa w błoto.

Gość gość
jakas popie))ona moze jeszcze każe płacić gościom za zarcie i orkiestrę

Gość gość
ile maszz lat 15? ze nie masz 230 zl? nie rob wiochy i plac.trudno.