Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula1106

Tsh odpowiednie czy nie

Polecane posty

Gość Paula1106

Kochane doprowadzilam przez leki moje tsh do wyniku 1.18.powiedzcie czy jest odpowiednie abym mogla zajsc w ciaze?mam niedoczynnosc tarczycy i dlugo sie staramy

Gość gość
Nie. na lekach musi byc niskie, chyba ze chcesz miec chore na matolectwo dziecko

Gość gość
Tak. Tsh jest w normie :). Pół roku temu mialam 0.9. Teraz 1.5. Lekarz powiedział że w porządku sa moje wyniki. Staramy się ponad 2 lata :(

Gość gość
Idealne :)

Gość gość
gość dziś Tak. Tsh jest w normie usmiech.gif . x TSH jest w normie dla osoby zdrowej, a nie dla osoby bedacej na lekach.

Gość gość
Spytaj endokrynologa a nie forumowiczów

Gość gość
Jest ok, ja miałam 5 jak zaszlam, a potem w ciąży 2-3 na lekach. Jakie masz FT4? Jeżeli w górnej normie to nie ma już co szaleć z obniżaniem. Czytałam kiedyś ciekawe opracowanie mówiące o tym, że udzial podwyzszonego tsh w trudnosciach z zajsciem jest przeceniany i opóźnia prawidłową diagnozę. Wiele kobiet ma podwyższone tsh i jest to pierwsza rozpoznawana i leczona rzecz w przypadku problemów z zajściem. Potem tsh spada i spada po lekach, a ciąży dalej nie ma i dopiero wtedy robi się inne badania i znajduje prawdziwą przyczynę. Moja rada jest taka że jeżeli nadal nie uda Ci się zajść, to nie czekaj tylko szukaj gdzie indziej. Ale to tylko moja opinia, nie jestem lekarzem.