Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leżę i nie śpię

Małe jednorazowe odejście wód(?) i cisza?

Polecane posty

Gość Leżę i nie śpię

Witam, Godzina ciekawa ale liczę na świeżo upieczone mamy, które może akurat mają nocne karmienie i pomogą. Dziś zaczynam 39 tydzień mojej drugiej ciąży. W pierwszej, dzień przed terminem, odeszły mi wody przez tzw. chluśnięcie. Spałam, ale obudziłam się, poszłam poza zasięg dywanu i dopiero chlusnęło. Sytuacja była jasna - prysznic i jazda do szpitala. Skurczów brak. Podali oxy. Szybki poród. 2h temu obudziłam sie na siku ale poczułam, że mam mokrą piżamę. Obudziłam męża i poszłam do łazienki. Spodenki mokre w 30%. Kołdra mokra. Oddałam w toalecie mocz w dużej ilości, ale na bieliźnie nie było czopa. Teraz leżę i nic się nie dzieje. Wkładka sucha. Dziecko się wierci, a mąż zasnął. Zaraz będzie wstawał do pracy. Starsze dziecko śpi. Hm.. Teraz pytanie: co to było? Płyn bezbarwny i bezwonny. Nie wiem, czy poszło jednorazowo czy np sączyło się przez 2h - tyle minęło od poprzedniego oddania moczu. Oddany mocz był jaskrawo żółty, więc zakładam, że to nie mogło być "popuszczenie" Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie.

Gość gość
Jedź na ip

Gość gość
Nie możesz zadzwonić do lekarza lub na oddział i podpytać? Nie mam pojęcia co to mogło być ale sądzę, że gdyby to było mimowolne oddanie moczu to oddała byś cały a nie czesc. Jednak ja lekarzem nie jestem, nie widziałam tego, zadzwon gdzieś i pytaj specjalistów.

Gość gość
Co to za mania rad zeby zadzwonic do lekarza????? Lekarz ma to gdzies.

Gość gość
Mnie tez wody nie chlusnęły, tylko obudziłam się mokra. Tylko u mnie była ta różnica, że jak już zaczęły, to cały czas się lały.

Gość Palę i sram
Pewnie powolutku Ci się zaczyna... Podjedź do szpitala jeśli nie jest to problem.

Gość gość
W pierwszej ciazy tak wygl u mnie odejscie czopa. Obudzilam sie mokra, wezwalam karetke bo noc a maz w pracy i tak napisano na wypisie- porod przedwczesny, odejscie czopa sluzowego ( a u mnie to zaden sluz tylko plyn jak by wody). To byl 39tc. Tydzien pozniej urodzilam, przeklula mi polozna pecherz plodowy i wody chlustaly. W drugiej ciazy najpierw stawial mi sie brzuch, mialam bole krzyza a w szpitalu wody same odeszly, doslownie chlustaly.

Gość gość
W 39 tc to nie jest porod przedwczesny!!!!

Gość gość
Autorko ja mialam podobnie. Odeszly mi wody ale nie duzo i przez 3 godziny po tym mialam skurcze ktore zniknely. Dzwonilam wtedy do swojej poloznej a ona zaspana bo byla sobota rano, powiedziala ze mam czelac az beda regularne. No i ja tak czekalam chcociaz wszedzie sie naczytalam ze od monentu odejscia wod po max 12 godzinach dziecko musi sie urodzic. Ale zaufalam poloznej i czekalam. Tego samego dnia skurcze wrocily wieczorem i meczyly mnie do 2 w nocy i zbowu zniknely. Nic wiecej sie nie dzialo. Nastepnego dnia w niedziele jeszcze poszlismy na obiad do tesciow i dopiero wieczorem znowu sie zaczelo wieczorem i maz zdecydowal ze nie ma co czekac dluzej o w koncu o 1 w nocy w poniedzialek pojechalismy do szpitala a tam lekarz i inni ciagle sie mnie pytali czemu nie przyjechalam predzej ze wody mi ciagle odchodza ze tak dlugo nie mozna itd a rozwarcie mialam juz na 7cm! Az sama bylam w szoku. Dali mi zaraz ten antubiotyk wlasnie prEz te odejscie wod. Takze taka historia.

Gość gość
To moja odpowiedz ta wyzej. Zapomnialam dodac ze mialam tylko i wylacznie bole krzyzowe ktore byly bardzo ciezkie. To byla moja pierwsza coaza wiec w ogole nie wiedzialam co i jak i sie spodziewalam skurczów z brzucha haha. W karcie porodu mam wpisane ze porod trwal 30 godzin. Mala urodzilam dopiero o 10.45 i to po oksy bo skurcze mega krotkie i nie szlo przec ani nic ale w koncu sie udalo. Corka urodzila sie cala i zdrowa ale w wodach zielonych takze Autorko lepiej jedz do szpitala powodzenia.

Gość gość
Musisz dostać antybiotyk jeśli odeszły Ci wody.