Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośćgośc

ZAKAZ HANDLU W NIEDZIELE

Polecane posty

Gość gość
no to bedziecie w handlu pracować we wszystkie soboty i to szybciej i sprawniej, bo beda tłumy klientów, moze do 24, a w niedzielę każaąwam porzadkować sklepy, bo to nie jest zakaz pracy tylko handlu, wiec mozecie np. sprzątać, układaćtowar itp

Gość gość
11.48 i z tego prawdą jest tylko ogródek piwny i żłopanie browaru :)

Gość gość
11.37 Zdumiala mnie kwiaciarnia w Niemczech niedziela . Zamknieta , a przed nia na ziemi wystawione mnostwo kwiatow i nikt nie ukradl.

Gość gość
11.51 Wlasnie w tym gustuje młodziez , dyskusje , az do rana przy dobrej pogodzie , obok piekne kolorowe fontanny , nie dziwie sie im.

Gość gość
gość dziś 11.37 Byłem w Niemczech , produkty tylko na stacjach paliw , tam rzeczywiscie jest nuda w niedziele Xxx Dla kogoś o ograniczonych możliwościach, spędzania wolnego czasu to jest nudno. Ja mieszkam tu 3 lata i nie nudzimy się w niedzielę.

Gość gość
11.51 I tu sie mylisz , wycieczki rowerowe to moje hobby

Gość gość
11.51 I koncerty , ktorych nie brakuje Z njmilej wspominanych zespoł CREE i Sebastian Riedel, bardzo sympatyczny czlowiek W czasie koncertu, napił się piwa , a jego kolega gitarzysta tak był spragniony papierosa , ze musiał sobie troche pociagnać

Gość gość
Ale jak dali koncowke na gitarze , było co posłuchac , prawdziwy popis

Gość gość
11.51 I koncerty , ktorych nie brakuje Z njmilej wspominanych zespoł CREE i Sebastian Riedel, Riedel nie zyje od 23 lat,więc raczej zakaz handlu nie jest głównym powodem tego, ze nie możesz iść na jego koncert

Gość gość
11.56 To przekaz co robicie w niedziele w Niemczech ?

Gość gość
12.03 Sebastian Riedel to jest syn Ryska Riedla , tylko informuje.

Gość gość
12.04 Latem: jeździmy nad jezioro, do lasu na piknik, do wesołego miasteczka, do znajomych, spacerujmy po swoim mieście, idziemy na lody, gofry, zimą często jedziemy na basen albo do aqa parku maja dużo atrakcji dla dzieci, 30km od naszej miejscowości jest skocznia narciarska i zimą dużo śniegu więc jedziemy tam na sanki. Jest co robić wystarczy chcieć :)

Gość gość
12.10 czyli zero kultury, czytania książek, czysty prostacki festynowy sposób spędzania czasu, plus wielka wyprawa na gofry jakby to nie wiem jakie wyjście było. Ot takie tam życie prostych ludzi. Zabierz dziecko na koncert, do teatru, czy kina, niech zobaczy co to w ogóle jest

Gość gość
12.10 Czyli nie jest tak zle , wystarczy chcieć :)

Gość gość
12.14. Moje dziecko jest za małe na takie rzeczy :) ale spokojnie. Na to jest czas.

Gość gość
moje dziecko jest za małe na takie rzeczy usmiech.gif ale spokojnie. Na to jest czas. ile ma?

Gość gość
Najfajniejsze sa wyprawy prosto przed siebie,bez planu, wsiadasz w samochod i jedziesz w jedna wybrana strone strone . Po 70 km dotarlo sie do miasteczka polozonego na wzgorzu , akurat była niedziela, rynek skapany w słońcu.Leniwe ,zycie , w restauracji nieliczni ludzie .Zaciekawil mnie napis , ze mozna zwiedzic , oczywiscie kupiony bilet i zaraz z nieliczna grupa powedrowalismy w glab ziemi ,Bylo to zejscie do podziemi pod rynkiem, ktore prowadzily do pomieszczen , ktore słuzyly dawniej kupcom do przechowywania towarow.Niespotykane i ogromnie ciekawe .Pozniej powrot przy blaskach zachodzacego slonca , ktore towarzyszyło , az do domu, cos pieknego :)

Gość gość
Moze Wy tez macie podobne przezycia ?

Gość gość
12.29 2 latka. 12.36 W sierpniu mąż zabrał mnie na wycieczkę, taka we dwoje. I pojechaliśmy do takiego miasteczka, w sumie bardziej wioski. Jest ona położona na terenie bardzo skalistym. Poszliśmy na spacer i była taka ogromną grota i zwiedziliśmy ją sobie. W środku były strumyk płynące Ze skal. Jeden tunel prowadził do oczka w środku tej groty. Było tam pięknie. :) dużo miejsc zwiedziliśmy właśnie takimi przypadkowym podróżami :)

Gość gość
!2.42 Super . to własnie woda przeplywajaca rzezbi takie groty U mnie jest tez , takie miesce , jaskinie wyrzezbione przez wodę , prowadza w głab i nad powierzchnie ziemi w ogromnej skale , wlasnie zwiedzane niedawno przeze mnie.Pora na mnie, na razie , napiszcie jeszcze coś ciekawego , miłego dnia :)

Gość gość
Powiedziałam znajomym Słoweńcom i Austriakom, że u nas niektórzy rozpaczają, bo im zamkną galerie i markety w niedziele. Nie zrozumieli o co ten lament. U nich pozamykane, nikt nie ma psychicznej potrzeby zwiedzania sklepów akurat w niedziele, tak jak u nas. Ciężko takim zrozumieć, że tylu ludzi u nas nie wyobraża sobie nawet, że wolny dzień można spędzić bez włóczenia się po sklepach

Gość gość
Moje zmartwienie takie, że jak zamkną sklepy w niedzielę to będzie większy tłok na stokach narciarskich, bo sklepołazom się przypomni o nartach i desce ☹

Gość gość
Napewno zamkna od marca dwie niedzuele w miesiacu a w 2020 juz wszystkie beda zamkniete

Gość gość
Większość tu wypowiadających się to GŁUPKI do kwadratu a co mnie interesują Niemcy Austriacy pracują sobie w tygodniu do 15 lub 16 to mają czas na chodzenie do sklepu. U nas Ci co najciężej pracują w tygodniu zostaną ukarani HA HA HA A nie roby market owcy co nic nie robią bedą mieć wolne bo oni mniej pracują od przeciętnego człowieka co haruje od rana do wieczora HA HA HA

Gość gość
W dwie niedzielę w miesiącu sklepy będą zamknięte, koniec świata. Czy wasze wolne niedziele polegają na bezsensownym tułaniu się po galerii handlowej od sklepu do sklepu? Na koniec jeszcze wycieczka do marketu po bułkę i piwo na kolację. Negatywnie na temat ustawy wypowiadają się tylko ci, którzy pracują od poniedziałku do piątku po 8 godzin. Pracownicy marketow na pewno są bardzo wdzięczni, że będą mogli spędzić dzień z rodziną.

Gość gość
To dlaczego komunikacja miejska nie ma wolnych niedziel, my też chcemy wolne

Gość gość
17.25 A co ma komunikacja do handlu? Taki głupi jesteś czy udajesz?