Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o imieniu Amelia dla córki?

Polecane posty

Gość gość

Samo brzmienie mi się podoba ale znaczenie jest okropne. Amelia to nazwa choroby oznacza wrodzony brak kończyn. Podoba Wam się to imię? Nadałybyście takie dziecku?

Obejrzyj film o tym tytule , to zmienisz zdanie :) Filmowa Amelia jest niezwykłą kobietą ! A imię- przepiękne :)

Gość gość
tak i straaasznie oklepane. Mam siostrzenicę l.8. i ma dwie kolezanki o tym imieniu w klasie.

Gość gość
jeśli by mi się podobało to nie przejmowałabym się znaczeniem, brzmienie ładne, ale dla mnie zdecydowanie zbyt duża popularność

Amelia bardzo ładne imię, ale gdybym ja miała córeczkę, to wybrałabym jakieś bardziej oryginalne imię, tzn. mało popularne, ale zarazem piękne. Np: - Klara pochodzi od łacińskiego słowa "clarus" - jasny, sławny. - Liliana (Lila) jak się pewnie domyślasz pochodzi od słowa lilia. :) - Podobne do Liliana, to Róża, które nawet bardziej mi się podoba, nie mylić z Rozalia, bo to inne imię -Laura pochodzi od słowa laur - Blanka oznacza czystość niewinność Ale najbardziej z tych wszystkich podoba mi się imię Róża. ;)

Gość gość
Pełno teraz Amelek wszedzie. Podobnie jak Oliwek i Len. Osobiście dziwię się rodzicom, którzy owczym pędem dają dzieciom imiona z czołówki najpopularniejszych imion. Przecież to ważne, by dziecko nie miało w klasie kilku imienników i czuło się wyjątkowo. Moja córka ma imię normalne, polskie, znajdujące się za pierwszą 20-stką i nie ma imienniczki w całym przedszkolu. Za to na pęczki Zoś, Antosi, Oliwek, Amelek itp itd

Gość gość
Nigdy nie podobało mi się imię Amelia. A teraz jak już jest tak oklepane nie podoba mi się jeszcze bardziej.

Gość gość
A mnie to imię podobało się dawno temu jeszcze jak nie było popularne a oryginalne i dlatego dałam to imię dziecku a nie dlatego,że popularne.