Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strepsils intensiv w ciazy bo juz nie mogę

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 16 tyg. Strasznie boli mnie gardło. Nic nie pomaga herbata prenalen na gardło tamtum verde. Mam w domu strwpsils intensiv. Jak byłam w 2 ciąży ok 14 tyg miałam jakieś zapalenie i lekarz ogólny przepisał mi te tabletki. Ale nie pamiętam w jakich dawkach. Córka zdrowa nic jej nie dolega na 6l. Dzwoniłam gin zabroniła polecala coś do psikania nawet zapomniałam co. Po za tym od jakiegoś 9 tyg codziennie smarkam nie to zw jestem chora. Katar jest przezroczysty i nie jest go dużo. To jest chyba spowodowane ze zmianą śluzówki w ciąży? Czy powinnam zgłosić się do lekarza

Gość gość
Lody sobie kup - jedzone w dużych kawałkach łagodzą ból lepiej niż większość tabletek (strepsils intensiv nie wolno, bo mają związek podobny do ibuprofenu). Możesz też pogryzać goździki - na początku smak paskudny, ale szybko się przyzwyczajasz a olejki eteryczne ładnie odkażają i łagpdzą.

Gość gość
Ooo lody tak !! Ale bym zjadła tylko gorzej jak doprowadze się przez nie do gorszego stanu zdrowia.

Gość gość
Wyplucz sobie gardło szałwia. Zawsze używałam jakiś tabletek ale w ciazy niestety prawie nic nie wolno i Pani w aptece poleciła mi szalwie. Kup sobie w aptece w saszetkach, zalej w szklance gorąca woda i parz przez 15 minut. Mnie pomogło i to po jednym dniu. Plukalam 3 razy dziennie.

Gość Nastkaols
Wydaje mi się, że Strepsils jest za silny. Nie ryzykowałabym. Poszukaj czegoś słabszego. Np. Fiorda może być stosowana przez kobiety w ciąży. Tutaj potwierdzenie: http://www.fiorda.pl . No a poza tym wszystkie naturalne metody - mleko z miodem, herbatka z lipy, sok z malin. Powodzenia, mam nadzieję, że Ci przejdzie :)

Gość gość
Ja mam podobny problem. Jestem w 24 tc i lecze sie tylko domowymi sposobami. Z tym ze ja mam duszacy kaszel...ehhh dopiero na piatek mam wizyte lekarska. Co na kaszel w ciazy?

Gość gość
Tu autorka ja się leczylam domowymi sposobami i tak ma tym wyszłam ze mam antybiotyk.

Gość gośćaa
Ugotuj ziemniaki, potłucz, zawiń i ręczniczek lub ściereczkę i obłóż szyje. Grzej dopóki ziemniaki będą ciepłe. Potem podgrzewaj i jeszcze raz nakładaj. Duża ulga.