Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem głupia

Polecane posty

Gość gość

a przynajmniej na taką często wychodzę. Jestem uczciwa, otwarcie mówię o wielu rzeczach, nie lubię kombinatorstwa i łamania prawa, zadaję dużo pytań i stąd ludzie mają mnie za frajerkę.

Gość gość
A moze jestes prosta, masz male doswiadczenie zyciowe i brak ci wlasnego zdania w wielu trudnych sprawach.

Gość gość
I to ma być głupota? Lepszy fałsz i kombinowanie jak koń pod górę haha. Ale masz problem.

Gość gość
Właśnie rzecz w tym, że mam swoje zdanie w wielu kwestiach i nie kryję się z tym. Jeśli chodzi o doświadczenie, też nie jest ono małe. Miałam w życiu wiele trudnych sytuacji i zapewne stąd moje przewrażliwienie na punkcie niektórych spraw np. tych z zakresu prawa. Ostatnio namawiano mnie w pracy do podrobienia pisma, a ja powiedziałam, że to nie jest zgodne z moimi zasadami i od razu mi się dostało, że jestem przesadnie uczciwa.

Gość gość
Po to dwoje uszu dano, by mniej mówiono, a więcej słuchano.

Gość gość
Nie traktuję tego jako problem. Po prostu przykro mi, że moja postawa spotyka się z takim odbiorem. Tak się składa, że mieliśmy w domu rodzinnym różne problemy (m.in. długi) i stąd też wynika mój uraz do wszystkiego, co nielegalne, zakazane itp. Staram się przestrzegać prawa i rozsądnie postępować z pieniędzmi. Niestety nie wszyscy są w stanie to zrozumieć. Wystarczy, że odmówię, a już ktoś się obraża lub śmieje ze mnie.

Gość gość
Ależ ja słucham. Zadaję dużo pytań, kiedy coś jest dla mnie nowe. Właśnie dlatego, że czegoś się skrycie boję.

Gość gość
To jest dobra postawa, bo lepiej byc przesadnie ostroznym w sprawach finansowych niz siedziec za dlugi.

Gość gość
Może i dobra, ale niestety niezbyt przychylnie odbierana przez innych. Kiedy nie zgodziłam się na podrobienie podpisu klientki, koleżanki od razu na mnie naskoczyły. Ich zdaniem jestem trzęsidupą. W innych przypadkach było podobnie. Wystarczy, że wyrażę swój sprzeciw i powiem o swoich obawach, i już jestem odbierana w taki, a nie inny sposób. Czy to złe, że nie chcę robić czegoś wbrew sobie?

Gość gość
Dla tego że się tłumaczysz.

Gość gość
Czyli lepiej byłoby po prostu odmówić?