Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupa tylko do pampersa

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, poradźcie proszę co zrobić, gdy dziecko ma taką blokadę przy zrobieniu kupy, że matka musi nałożyć mu pampersa; inaczej nie zrobi. Dodam, że dziecko ma prawie 4 lata.

Gość gość
4 lata i.pieluchy? Nie wierze. Prowo

Gość gość
Nie prowo. Grzecznie pytam, nie chodzi o moje dziecko, ale znam taki przypadek. Dziecko lat prawie 4 i nie załatwi się normalnie. Musi mieć pampersa założonego. Znam też dziecko co do 5 roku życia robiło kupę tylko w majtki i tylko w jednym miejscu w mieszkaniu. Mój cierpiał na zaparcia, ale nie wpadlabym na to, żeby wrócić do pampersow, pytam czy może któraś z Was miała taki problem z dzieckiem. Co zrobić? P.S. na wszystko co nie spotkało akurat danej osoby czytam tu, że to prowo. Żenujące.

Gość gość
Po pierwsze dziecko 4 lata i pampers to zaburzenie. Po drugie zasiegnelabym rady psychologa.

Gość gość
Moja corka miala taka blokadę. 3.5 roku i kupe tylko do pampersa. Bez pampersa nie robila kilka dni. Jak jej założyłam to szla za zasłonę, 3 min i kupa. Pomógł wyjazd wakacyjny. Powiedzieliśmy jej że pampersow nie bierzemy. 3 dni nie robila wcale ( blokada psychiczna plus zatwierdzenie po wakacyjnym jedzeniu), dawalam jej na noc syrop lactulose i jakoś ta kupe do nocnika zrobila ( duzo tłumaczenia, grozb, prosb, nagród- cieeezko bylo). Byla z siebie dumna i jednocześnie przerażona. Jakos potem poszlo. Jestem pewna ze gdyby nie wakacje i wyjazd nad morze to problem ciagnalby sie dluzej.

Gość gość
Psycholog a poza tym sama pracowalsbym jakoś to co dziecko lubi nagrody za possdzenie pupy na kubełek i np postesteksnie samodzielne wybranie nakładki itp. Ja akurat mam dziecko które kupę od 18 miesiąca robiło na kubelek tylko raz mając biegunkę niezdazyl. U nas była to zassluga grającego nocniczka i nakładki która lubił. A sam zaczął chodzić do kobelka i jedynie wolajac żeby mu pupę wyrzec jak kupiliśmy taką deske z taką mała deska wbudowana miał taką radość ze nie trzeba nic nakładać przynosić itp tylko jego deseczka zawsze czeka wystarczy inaczej otworzyć deskę ...