Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama327

4 dziecko czy ktoś tak ma ?

Polecane posty

Gość Mama327

Cześć ;) Otóż jestem z moim mężem od 6 lat, ja mam 27 lat a on ma 42 lata. Mamy już 3 dzieci (bliźniaczki 2,5 letnie i roczną córkę) teraz jestem w 5 miesiącu ciąży :/ Pierwszą ciąże planowaliśmy choć bliźniaki to buła niespodzianka a córka to wpadka tak samo jak ta ciąża. Jestem załamana, nie wiem jak to się stało, zabezpieczenia mogły zawieść ale to musiałbym straszny pech. Mamy mało pieniędzy bo na nasza piątek niewiele ponad 3600 tys mąż jest kierowca zawodowym ja pracuje w sklepie. Mamy małe mieszkanie i mały samochód, musimy wszystko zmienić nie wiem co robić może oddać ? Pomóżcie mi.

Gość gość
1500 dostaniesz z 500+ więc chyba nie ma co narzekać. Ja wiele bym oddała żeby mieć choć jedno dziecko :(

Gość gość
Co do finansów, to dochodzi ci 1500 na trójkę, a niedługo 2tys. Widać zabezpieczenia nie były wystarczające. Współczuję, ale musicie coś z tym zrobić, bo do twojej 40 zaliczycie jeszcze kilka wpadek.

Gość Mama327
Bardzo żałuje bo zawsze chcieliśmy jedno a teraz wszystko trzeba zmieniać :(

Gość gość
Ja popieram rodziny wielodzietne ale planowane i przygotowane finansowo. I może z młodszym partnerem ;) Twój trochę starszawy jak na 4 dzieci MAŁYCH !!!

Gość gość
Dokładnie, robienie dzieci bez kasy to najgorsze co może być ! Autorko radzę mocniejsze prezerwatywy kupować ;)

Gość gość
A dla mnie mieć powyżej trójki dzieci to patola :p

Gość gość
Autorko nie przejmuj się ja mam 24 lata narzeczony jest kelnerem i mamy nie planowane bliźniaki ale mimo wszystko chciałabym mieć czwórkę ;) niestety to za pare lat.

Gość Mama327
A najbardziej boje sie o finanse... Ledwo teraz starcza a co z kolejnym dzieckiem :( Męża ciagle nie ma a ja wszystko robię sama. Teraz koniecznie musimy zmienić mieszkanie bo jeśli urodzę to się nie zmieścimy :(((

Gość gość
Jak można powiedzieć ze mąż autorki jest stary ? Ma 42 lata ale jak widzicie umie dzieci robić, oznacza to że jest pewnie tak dobry jak nie jeden 20 paro latek :)

Gość gość
Najgorszy jest brak kasy, po co skazujecie te biedne dzieci na wegetację? Skoro chciałaś mieć mniej dzieci to trzeba było zainwestować w implant czy jakieś lepsze tabletki.

Gość gość
Ja mam tyle lat co ty i nie wyobrażam dobie spać z takim staruszkiem a co dopiero robić zdobień z nim dzieci ;)

Gość gość
A jak wielkie macie mieszkanie? Może możliwe jest wydzielenie pokoi z innych pomieszczeń? Samochód to nie aż taki duży koszt, najważniejsze żebyście mieli trochę przestrzeni. Teraz jest spora pomoc socjalna dla dużych rodzin więc nie martw się dacie radę. Powodzenia Wiem że Ci ciężko autorko ale pomysl że nie wszystkim jest pisane zostać rodzicem i docen to.

Gość Mama327
Mamy salon z kuchnia + 2 pokoje i łazienka razem to Ok 55 mkw. Jestem przerażona bo teraz jes ciasno a co będzie zaraz :(

Gość gość
Dzieci są jeszcze małe więc mogą mieć wspólny pokoik mówię o bliźniakach, a maluchy w drugim pokoju wy natomiast chyba w salonie choć to rozwiązanie raptem na chwilę:/ Nie wiem autorko co Ci radzić.

Gość gość
nie będzie tak źle, teraz to nie problem, martw się w sytuacji, która rzeczywiście tego wymaga, a nie tak na przyszłość.

Gość gość
no to sobie facet znalazł młódkę ;) i jedzie na całego

Gość gość
Ja sie spuszczam do kibla i mam świety spokuj:-P

Gość Mama327
Szukam już nowego mieszkania ale na nowe nas nie stać a używane są do całkowitego remontu... Ehhh ciężkie życie, kiedyś myślałam ze nie będę mieć dzieci a teraz... :(

Gość gość
Ja mam 3 o chciałabym więcej ale mąż się nie zgadza, ciesz się dzieci to skarb !

Gość gość
Co za debilne komentarze. Czy autorka prosiła o to by oceniać jej męża? No ludzie opanujcie się. Facet ma 42 lata i nie jest stary. A pewnie jest lepszy, do życia niż jakiś gowniarz w wieku autorki. Spójrzcie na siebie a potem oceniacie innych. Autorko wystaw ogłoszenie w internecie, albo przez znajomych, że chętnie zmienisz się na mieszkania. Moja znajoma znalazła dla siebie tak. Może akurat ci się uda.

Gość gość
skoro już jesteś w ciązy to powinnaś sie teraz tylko i wyłącznie martwić o maluszka, pózniej jakoś daci rade bo nie macie innego wyjscia, narazie łóżeczko koło waszego łóżka, dostaniesz 500+ czyli masz już 2 tysiace macierzyński rodzinny i chyba ten tysiąc co jest -nie wiem bo ja mam juz duze dzieci, plus wypłata męża , nie jest tragicznie, jezeli mieszkanie jest własnościowe to mozecie sprzedac i wcale nie musi byc to duzy kredyt by kupic wieksze, jak urodzisz to wtedy koniecznie pomysl o dobrym zabezpieczeniu -----zawsze i sie wydawało że kierowca zawodowy to dobrze zarabia, te 3600 zł.to wspólny dochód czy tylko jego

Gość Mama327
3600 to męża mój to 750 bo pol etatu... Mąż mnie wspiera i mówi ze teraz mógłby mieć piątkę... Ja tez bym mogła bo lubię dzieci ale skąd na to wsiąść ?

Gość gość
Cześć ! Mam 5 dzieci i w takim składzie będzie to mój pierwszy wyjazd, trochę się stresuje bo jednak to 5 ;) Mam 3 letnie bliźniaczki, 2 letnią córkę i ponad pol roku temu znów urodziłam bliźniaczki. Planowaliśmy z mężem od 2 do 3 a piątka wyszła z wpadki :/ Mimo wszystko jesteśmy szczęśliwi, ja mam 32 lata mąż 44, nie zarabiamy dużo ale starcza nam. Teraz planuje wyjechać do rodziny ponad 600 km, obawiam się tej odległości, mamy 7 osobowy samochód wiec się zmieścimy ale nie wiem jak to będzie na postojach, jak wy sobie radzicie ?