Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dużo wydaje na jedzenie?

Polecane posty

Gość gość

Opiszę krótko sytuację a wy oceńcie... Mąż mówi że wydaje dużo pieniędzy, jest nas trójka ja mąż i syn (7l) na zakupy ostatnio wydałam 190 zł na cały tydzień (7dni) w tym całe pieczywo,wędlina,rzeczy do gotowania (gotuje w domu) i chemia, staram się najbardziej oszczędzać właśnie na chemii i kosmetykach... On uważa że to dużo, a ja robię zakupy z listą, staram się tak dopracować aby jak najmniej wydać,ale to się nie da... A może to ja jestem mało przedsiębiorcza... Wszystko jest tak drogie że ja mam dosyć...

Gość gość
ja na siebie samą wydaje więcej niz ty na kilka osób

Gość gość
No właśnie. Mi się wydaje że naprawdę na 3 osoby to nie jest dużo... A on mi zarzuca że ja jestem rozrzutna... Ale co można kupić za 190 żeby codziennie mieć ciepłe śniadanie obiad i kolację. I jeszcze wędlinę na kanapki do pracy, i synowi do szkoły drugie śniadanie, i jakiś owoc żeby miał...

Gość Carycka
Drozyzna jest I tyle.

Gość gość
Carycka dziś Drozyzna jest I tyle. XXX Zauważyłam. Mąż sam mi mówił że kiedyś wydawałam mniej, a i syn był młodszy i trzeba było pampersy oliwki i inne tego typu rzeczy a mniej szło miesięcznie pieniędzy. Ale teraz te ceny są kosmiczne, kawa 8zl,jedna kawa idzie nam na tydzień, i to ta z najtańszych, jajka 7zł, i ciężko nie kupić bo jajko do kotletów potrzebne, naleśników... Bo już samej jajecznicy to sobie odnawiam... A gdzie reszta... A i syn jak to dziecko coś słodkiego chce aby mu kupić... Nie wiem czy te ceny w sklepach to skutki 500+? Bo szczerze to lepiej nam się żyło jak tego nie było... A teraz... Ci co mają po 5-10 dzieci to może tylko im się teraz lepiej żyje...