Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warzywa na patelnie są zdrowe?

Polecane posty

Gość gość

Myślicie że maja jakieś witaminy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie, są nasączone konserwantami i tłuszczem, a jak to sprawdzić - weź sobie zwykłą marchewkę, obierz, pokrój i zamroź, a potem wyjmij i porównaj z mrożoną marchewką kupną i tak samo każde warzywo...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A mi tylko takie warzywa wchodzą :( z sosem czosnkowym oczywiście własnej roboty na bazie jogurtu. Widziałam tez hortexa jakieś koktajle ale to pewnie też syf?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja mrożę własne eko-warzywa z działki i po rozmrożeniu zawsze są takie "flakowate", a te kupne są twarde, więc jednak to prawda, są nasączone chemią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A co myślicie o owocach mrożonych? Oczywiście że sklepu? W tym roku było fatalne lato truskawki wiśnie śliwki porzeczki miałam swoje a w tym roku prawie nic nie mrozilam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do owoców chemii nie sypią, bo truskawka czy malina czy to swoja czy to ze sklepu jest takim samym flakiem po rozmrożeniu...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tylko napisz autorce żeby przed zamrożeniem warzywa zblanszowała a nie takiego surowego brokuła mroziła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z warzyw to mrozilam tylko fasolkę koper pietruszka seler szpinak który już zjadłam :/ a zawsze mi zostawał. Brokuła czy kalafiora nie sadze bo i tak trzeba pryskac bo inaczej robale zjedzą tak samo groszek ziekony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no mi robale groszku nie zjadły, mrożę go na surowo, ale po ugotowaniu np. marchewki z groszkiem jest taki "pomarszczony".... a kupny nie, więc nadal twierdzę, że do warzyw czegoś dosypują... a blanszowanie gooowno daje jeśli chodzi o wygląd po rozmrożeniu, takie same miekkie się robia te warzywa jak bez blanszowania, już lepiej mrozić na surowo, chociaż witamin więcej...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rolnik z małopolski
Jestem rolnikiem, produkuję wyżej wymienione warzywa (tylko sprzedaje na targu) i napiszę wam że mrożonki to samo świństwo, Kiedyś żona ugotował mrożonki z hortexu to znalazłem glizdę przetrąconą na pół, Ludzie nawet nie mają pojęcia co tam jeszcze jest w tych warzywach dlatego że niewiedzą że warzywa zbierane mechanicznie maszynowo są tak zniszczone że tylko je tną i kruszą bo inaczej to świniom dawać takie zniszczone i z robakami....A druga sprawa to wszystko w sklepach pochodzi z zagranicy ponieważ w polsce nikogo nie stać dać 2 mln za kombajn do kalafiorów, a do kapusty trza mieć drugi za 2 mln zł przy czym kilogram kosztuje 5-7 groszy. Nie piszę tego specjalnie a tylko edukacyjnie. Więc proszę Państwa krótkie podsumowanie. Polski produkt = zdrowy bo rolnik ma kalafiorów hektar pryska raz i po 2 tygodniach na tym koniec bo są sprzedane. Niemiecki Rolnik ma kalafiorów 100 ha pryska 15 razy trzeba czy nie to pryska według książki bo zanim kombajn wyzbiera taki obszar to miesiąc czasu potrzeba a w takim okresie połowe by robale zjadły,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rolnik z małopolski
Zbiór kapusty w małopolsce kapusta leży do lipca na chłodni prosze zobaczyć link https://www.youtube.com/watch?v=-c4Z1wHx8Rs Zbiór Kapusty za granicą kapusta musi być zaraz przetworzona bo by inaczej po tygodniu zgniła tak obita. https://www.youtube.com/watch?v=UhT3gDeMjaI Technologia tak zbierania tyczy się każdych warzyw a rozsądek kupowania na targu od rolnika a w wielkich sklepach szatki wcześniej tak traktowanej zostawiam każdemu do przemyślenia. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do Rolnika powyzej - dzieki za info a takze za Wasza ciezka prace na roli. Ja i moja rodzina staramy sie wspierac PL rolnikow i kupujemy w miare mozliwosci jak najwiecej owocow i warzyw ktore sa lokalne bo takie wlasnie pachna i smakuja (nie wspominajac o walorach zdrowotnych).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To ja kończę z warzywami na patelnie. Ale rolniku nie mów ze mało pryskacie. Mieszkam na wsi facet ma głównie marchew brokuła i kalafiora i bardzo często pryska nie wierze ze tobie tak wszystko świetnie naturalnie rośnie. Jak nie grzyb to robale dziś pryska jutro panie idą do pracy ogarniać kalafiora i brikula ręcznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
O jeny :((( ja też jem tylko to a najgorsze, że jestem w ciąży i nie byłam świadoma tego, że to takie świństwo! Już więcej nie kupię. Co jeść? Żywność ekologiczna jest bardzo droga. Wszystko jest faszerowane chemia, konserwantami... Parszywe czasy. Kupując mięso mielone zastanawiam się co z tego co jest na etykiecie jest prawda a co nie. Tacy zwykli ludzie jak my nic nie mogę z tym zrobić. Bo sami tego nie sprawdzimy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bez przesady. Coś trzeba jeść.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja też jestem w ciaży i dlatego pytałam co sądzą inni o tych warzywach. Tak naprawdę nie wiemy czy są dobrze umyte. Mięso kupuj zawsze w kawałku i miel w domu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Uwielbiam Tez mieszankę salat, rukole riszpunke wszystko mamy pakowane farmetycznie wiec pewnie te warzywa tez nie są zdrowe. Zresztą pomidor? Ogórek? Papryka? Sałata? Cykoria Kapusta pekinska? Kurcze nic nie jest zdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kapusta pekinska to drugie po rukwii wodnej najzdrowsze warzywo na swiecie O czym doskonale wiedza azjaci..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×