Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Ochrzczono mi dziecko bez mojej zgody

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Jestem ateistk膮,pochodz臋 z niewierz膮cej rodziny.Rodzina m臋偶a jest katolicka,nie s膮 to co prawda 偶adni fanatycy,ale obowi膮zkowe sakramenty musz膮 w tej rodzinie by膰.Przed 艣lubem za偶膮dano ode mnie 偶ebym si臋 ochrzci艂a,bo ma by膰 艣lub ko艣cielny,ale si臋 nie zgodzi艂am.Moja siostra by艂a w tej samej sytuacji,jednak dla zgody jako 26-letnia kobieta ochrzci艂a si臋,bo te偶 jej te艣ciowie uparli si臋 przy 艣lubie ko艣cielny.Ona jest ugodowa,m贸wi,偶e to i tak nie zmieni jej 艣wiatopogl膮du,anie chce si臋 k艂贸ci膰,wi臋c niech wilk b臋dzie syty i owca ca艂a.Ja taka nie jestem i nie zamierzam si臋 podporz膮dkowywa膰.Prawdziwy koszmar prze偶y艂am jak wr贸ci艂am z delegacji.Pod moj膮 nieobecno艣膰 te艣ciowie ochrzcili mojego syna.Gdy zapyta艂am na spokojnie dlaczego,te艣ciowa 偶artem powiedzia艂a,偶e poganie wygin臋li dawno temu,a nieobecni nie maj膮 g艂osu.Jestem zbulwersowana,chc臋 poda膰 te艣ci贸w do s膮du i uniewa偶ni膰 chrzest.Czy te偶 by艣cie tak zrobili?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Czy mo偶na ochrzcic dziecko bez zgody obojga rodzic贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A gdzie m膮偶 w tym wszystkim?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie mozna ochrzci膰 dziecka bez zgody dwojga rodzic贸w. Kieruj kroki do kurii. Widocznie dobrze posmarowali ksi臋dzu, wiec teraz tylko On bedzie mia艂 problemy. Najpierw posz艂abym do Niego i powiedzia艂a, 偶e rych艂o zmierzam do diecezji, dziecko ochrzczone bez zgody obojga rodzic贸w, NIE BEDZIE wychowywane w wierze katolickiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
S膮d nie ma tutaj nic do rzeczy. To obrz膮dek koscielny, mozesz smialo podrze膰 swiadectwo chrztu, oblali mu cyban wod膮- trudno. B膮d藕 czujna, bo m臋偶a masz pi .....zzzzde to jeszcze komuni臋 i bierzmowanie zaliczy :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Prowo,nie ma,takiej opcji,prawo kanoniczne bardzo dokladnie to definiuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wojuj膮cy ateizm? przeciez chrzest nie gryzie, dla ciebie nie ma 偶adnego wp艂ywu na nic, wi臋c sam chrzest masz w odw艂oku tylko o te twoj膮 zgode ci chodzi

Udost臋pnij ten post

ateistko, teraz musisz to dziecko wyrzuci膰, ewentualnie trze膰 d艂ugo papierem 艣ciernym nie mo偶esz go wychowywa膰, bo Tw贸j ateizm b臋dzie zha艅biony:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
prowokatorka jazda spac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
gosc 22:52 ::D:D:D:D racja, jeszcze slub koscielny zaliczy jak si臋 rozp臋dzi :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja moje dziecko codziennie chrzcz臋 oblewaj膮c mu g艂ow膮 wode przy kapieli :D. Dla ateist贸w to taka sama czynno艣膰 jak polanie woda przez ksi臋dza, wi臋c no worry. Chyba, ze wierzysz, 偶e swiecona woda nada艂a Twojemu dzieciu jakie艣 nadprzyrodzone moce i jest ju偶 zbawione? :D daj spokoj. A chrzest mo偶esz tak samo uniewa偶ni膰 w urz臋dzie cywilnym jak 艣lub ko艣cielny, idiotka :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
je艣i jeste艣 ateistk膮, to takie zdarzenie nie ma dla ciebie najmniejszego znaczenia. Puste prowo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ochrzszczone to sie juz nie odchrzci . Dziekuj Bogu . Co Ci Chrzest przeszkadza ? Szwedzi sa narodem raczej niewierzacym , ale dzieci chrzszcza w Szwecji nawet ateisci .

Udost臋pnij ten post