Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sałatki na święta jakie ?

Polecane posty

Gość gość

Byle nie na słodko, poproszę

Gość gość
Sałatka z tuńczyka. 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 6 jajek ugotowanych na twardo 5 ogórków kiszonych lub konserwowych (co kto lubi) puszka kukurydzy puszka groszku konserwowego kilka płatów kukurydzy konserwowej majonez ja lubię winiary sól, pieprz jajka kroimy drobno, tak samo paprykę i ogórki , resztę odsączamy z wody tzn- kukurydze, groszek i tuńczyk . Do michy dodajemy sól, pieprz i majonez . Pycha

Gość gość
Jarzynowa :) sledziowa, rybna,

Gość gość
Chetnie cos podpatrze, bo juz mam dosc tej oklepanej jarzynowej czy gyrosa czy z ryzem i kurczakiem na slodko. Z przepisu wyzej lubie.

Gość gość
Makaron, ciecierzyca, ser feta, czerwona cebula, pomidor, natka pietruszki. Lekko, zdrowo i dość oryginalnie.

Gość gość
sałątka śledzie pod pierzynką kilka płatów matjasa , jajka na twardo, cebula, majonez , pieprz. Płaty wymoczyć pokroić w 3 cm paski, jajka ja daję 6 gotuję kroję w kostkę , cebula 4 sztuki kroimy w kostkę . Układamy w misie warstwami na sam dół śledzie żeby zakrył spód potem jajko , nastepna warstwa cebula , pieprzymy smarujemy majonezem . druga warstwa od początku śledz, jajko, cebula, pieprz majonez itd.

Gość gość
Tydzień temu robiłam salatka z szynka i ananasem wpiszcie w Google grafika i tam będzie warstwowa na samym wierzchu starty ser żółty i odrobina pora. Wczoraj sędziowa dwu kolorowa z gruszka i żurawina tez w Googlach poszukajcie :)

Gość gość
Ja dość często robie sałatki w sobotę wieczorem na święta nie wiem... chyba ta z szynka i ananasem córka bardzo ja polubiła tylko dam mniej pora.

Gość gość
Papryka czerwona ogórki swieży ogórki konserwowe pomidory ( dodaje na samym końcu) cebula parówki lub szynka ser zółty starty na grubej tarce trochę carry łyżeczka musztardy majonez mozna dodać groszek lub kukurydzę

Gość gość
Ananasy fuj

Gość gość
Kasza jaglana, pomidory suszone w oleju, oliwki, papryka, szynka dojrzewająca. Pewnie zrobię też brokuły z fetą i prażonym słonecznikiem albo buraczaną też z fetą - obie schodzą u nas na pniu.

Gość gość
Gość 17:40 - fajne smaki, może też się w tym roku słyszę... :-)

Gość gość
Hej piszcie