Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonim9956

Seks podczas miesiączki

Polecane posty

Gość Anonim9956

Kocham się z partnerem podczas miesiączki od zawsze. Jednakże odkiedy używam tamponow na każdy okres zauważyłam że mam problem z wilgotnością, czy ma to ze sobą jakiś związek? Nawet podczas dni plodnych czasami mam ten problem choć nigdy nie miałam. Druga sprawa to to że pierwszy raz podczas miesiączki bolalo mnie "głęboko" w pochwie podczas stosunku, co to mogło być?

Gość gość
Hameryki nie okryłas. Przeciez tampon ściąga całą wilgoć, a nie tylko krew

Gość gość
No dobrze ale długo długo przed okresem nadal sucho?

Gość gość
To bierz do buzi i problem rozwiązany.

Gość gość
Naprawdę dojrzałe odpowiedzi

Gość gość
gość dziś No dobrze ale długo długo przed okresem nadal sucho? x Nie. Miałam tutaj na mysli przy stosowaniu w trakcie miesiaczki. Nie chce wyjsc na mende, ale moze on za słabo cie podnieca i za wczesnie wchodzi?

Gość gość
Właśnie problem w tym że nie, nigdy tego problemu nie miałam, odkąd używam tamponow tak mam. A ten ból przy szyjce macicy? Może to być po prostu przez okres?

Gość gość
Teoretycznie nie powinoo się w ogóle wspolzyc w trakcie miesiaczki. Jesteś wtedy bardziej podatna na infekcje i ogolnie wrazliwsza. Mozliwe, ze teraz odbija sie to echem badz infekcja. Kiedys też nie mialam problemu z seksem w trakcie miesiaczki. Do czasu zapalenia.

Gość gość
Kurcze, po okresie muszę iść do lekarza. Ale ten ból dzisiaj mnie zastanawia

Gość gość
To kup se żel

Gość gość
Każdy ma prawo mieć gorszy dzień i być wrażliwszy na bodźce z zewnątrz. Dla świętego spokoju lepiej się wybrać do lekarza. Tylko przygotuj się, że może cie opierniczyć.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź!

Gość gość
Nie ma problemu

Gość gość
A i jeszcze jedno. Opuchnięta pochwa podczas okresu to normalna rzecz?

Gość gość
Jeśli nie towarzyszą temu inne dolegliwości to tak.

Gość gość
Tylko ten ból dziś szyjki macicy

Gość gość
gość dziś Właśnie wraz z miesiączką pozbywamy się bakterii, a sam organizm oczyszcza się, nawet ewentualne drobne irytacje "leczą się" wraz ze spływającą krwią.. A seks podczas okresu działa jak lek przeciwbólowy, choć jest sto razy lepszy ;) P.s. Ja w czasie miesiączki jestem cała mokra, nie wiem jak możesz odczuwać suchość..:) nawet przy stosowaniu tamponów.

Gość gość
Dlatego się martwię

Gość gość
gość dziś Tylko ten ból dziś szyjki macicy x Moze infekcja. A tej trollicy powyzej nawet nie czytaj. To, że krew jest jałowa to nie oznacza, ze penis wprowadzany do pochwy i bakterie z zewnątrz są jałowe.

Gość gość
Kurcze nie stać mnie na prywatną obecnie konsultację a ginekolog w moim mieście bardzo bagatelizuje sprawy

Gość gość
Od siebie bez konsultacji moge jedynie doradzić przerwę od wspolzycia i obserwację. Jeśli ból nadal będzie sie utrzymywał to do lekarza. Jeśli sie zmieni na piecze/swędzenie lub inny dyskomfort to do apteki po preparat zawierajacy liofilizaty drobnoustrojów szczepów Candida. Pomoże ci to w razie czego utrzymać kwaśne ph czego bakterie nie lubią.

Gość gość
gość dziś O jaka jesteś oświecona.. na tyle żeby mówić innym, jakie odpowiedzi czytać, a jakie nie ;) W trakcie miesiączki po prostu, trzeba jeszcze bardziej dbać o higienę, a przed seksem mężczyzna powinien bardzo dobrze się umyć ;) Nie tylko w trakcie okresu, bo wchodząc w kobietę, za każdym razem wprowadza w nią swoj***akterie i ewentualne zarazki.

Gość gość
Fakt jest jeden, że silnego bólu, a nawet najmniejszego w tamtych okolicach nie należy lekceważyć i jak najpredzej udać się do lekarza.

Gość gość
Do lekarza moge pójść dopiero w przerwie świątecznej od studiów. To będzie za twa tygodnie. Okres mam bite 8dni

Gość gość
gość dziś gość dziś O jaka jesteś oświecona.. na tyle żeby mówić innym, jakie odpowiedzi czytać, a jakie nie oczko.gif W trakcie miesiączki po prostu, trzeba jeszcze bardziej dbać o higienę, a przed seksem mężczyzna powinien bardzo dobrze się umyć oczko.gif Nie tylko w trakcie okresu, bo wchodząc w kobietę, za każdym razem wprowadza w nią swoj***akterie i ewentualne zarazki. x Ta oświecona jest na 5 tym roku ginekologii także, dlaczego miałabym nie odpowiedzieć kobiecie? A ty bardziej nie przestrzec jej przed trollicą

Gość gość
A z mojej odpowiedzi co wnioskujesz? Ból szyjki macicy, śluz przed miesiączka jak zawsze (Bialawy),brak innych oznak, okres jak zawsze

Gość gość
Bol przy poruszaniu szyjką czy ciągły?

Gość gość
Tylko podczas dotykania tamtej okolicy Muszę jeszcze dodać że współzyje z jednym partnerem od 2lat co tydzień po 2-8 razy dziennie i czasami jest to naprawdę "ostre" kochanie się

Gość gość
Doczytalam w pierwszym poscie, że to przy stosunku. Tak naprawdę może być to wszystko od jednorazowego bolu przez drobne infekcje, nadżerkę po endometrioze. Po prostu się obserwuj i nie panikuj. Prawdopodobnie wszystko jest w porządku.

Gość gość
gość dziś A ty bardziej nie przestrzec jej przed trollicą x Wskaż mi to trollowanie, bo chcę uwierzyć że się ;)