Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny szybkie pytanie apropos ANTYBIOTYKU...

Polecane posty

Gość gość

Moj 11mies synek dostal w czw antybiotyk na zapalenie oskrzeli. Antybiotyk skonczy sie jutro a kaszel jeszcze ciagle jest. Nie ma temp, kataru, bawi sie normalnie, kaszlnie raz na godzine albo i rzadziej (w nocy wcale) ale kaszel nie jest odrywajacy sie tylko taki "zalegajacy". Pierwszy raz daje antybiotyk, bo przy starszym dziecku nigdy nie bylo innych chorob niz przeziebienia, no i jestem troche zielona... Jak skoncze antybiotyk a kasze3l zostanie to co? czekam az sam przejdzie? Ide jeszcze raz do lekarza? Podzielcie sie doswiadczeniem... do tego nie mieszkam w PL wiec nawet nie mam sie kogo zapytac...

Gość gość
Przecież zapalenia oskrzeli są przeważnie wirusowe... po co ten antybiotyk? :O

Gość gość
Kadzel to może być jeszcze z 2 tygodnie.

Gość gość
Tu Autorka: doprecyzuje, mieszkam w UK i w sumie oni tu mowia infekcja klatki piersiowej (chest infection) i to moze byc zarowno dla nich zapalenie oskrzeli jak i pluc. Lekarz przebadal malego i stwierdzil ze po jednej stronie "nie jest czysto" i zapisal mu antybiotyk. Tutaj antybiotyki to rzadkosc wiec jesli juz dali wierze ze byl uzasadniony. Starsze dziecko ma 6 lat i w zyciu antybiotyku nie mial.

Gość gość
Nie wiem jak w uk ale ja mieszkam w no tutaj pobierają krew z palucha i wiadomo czy to wirusowe czy bakteryjne ale kaszel po chorobie utrzymywać się może do pare tyg.Nie wiem czy u was są kontrole po chorobie tutaj nie ma ,ale jak coś cie niepokóji to przecież możesz iść . Antybiotyk daje się np na wirusowe zapalenie pluc mimo że to wirus .