Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego życie jest nieuczciwe???

Polecane posty

Gość gość

Kiedy byłam nastolatką miałam pewną znajomą która nigdy nie przykładała się do pracy, nauki. Zawsze się ze mnie nabijała że moja nauka i praca i tak nic nie da bo jak to ona zawsze ujmowała: "Cipka jest zawsze górą." Była ładna więc sporo mężczyzn się do niej kleiło. Po skończeniu szkoły średniej którą ta koleżanka skończyła ledwo co nasze drogi się rozstały. Ja skończyłam studia i znalazłam pracę gdzie zostałam doceniona i zostałam dyrektorem. Pewnego dnia właściciel tej firmy zaprosił dyrektorów firmy na kolację by podziękować za udany rok, wysłuchać nowych pomysłów itd. Na tym spotkaniu w restauracji była również jego żona która okazała się być tą znajomą sprzed lat. Od razu ją rozpoznałam a ona rozpoznała mnie. Podeszła do mnie i z złośliwym uśmieszkiem powiedziała do mnie: "Widzisz, a jednak jest tak jak mówiłam - cipka zawsze górą." Dlaczego ten świat jest tak niesprawiedliwy. :(

Gość gość
Co to znaczy niesprawiedliwe? O zarania ludzkosci atrakcyjni ludzie mieli zawsze lepsze mozliwisci rozmnazania sie i dobrego zycia i tak zostanie. Nic niesprawiedliwego w tym nie ma. W naturze nie jest przewidziane wynagradzanie osobnikow "uczciwych" czy tez pilnych albo pracowitych. Najwieksza sile przebicia maja osobniki silne, zdrowe albo atrakcyjne w sensie seksualnym. Chcesz wynagrodzenia od zycia, poniewaz jestes pilna i pracowita? Wiec masz prace, z ktorej mozesz sie utrzymac i jakies stanowisko. Tak samo niesprawiedliwe jest urodzenie sie kaleka w stosunku do zdrowych itp. Samo zycie.