Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaizla

Mąż mi oznajmił...

Polecane posty

Gość smutnaizla

Jest mi przykro. Zaprosiłam gości na sobotę, cieszyłam się, bo to znajomi, z którymi dawno się nie widzieliśmy. Mąż o tym wiedział, a mimo to dzisiaj oznajmił mi, że nie będzie go, bo ma wyjście z pracy na kręgle i że to moi goście, więc mam sobie z nimi sama siedzieć...Głupio mi odwoływać spotkanie, ale z drugiej strony co mam im powiedzieć kiedy przyjdą , a ja będę sama? Wiem, że to nie koniec świata, ale po prostu zwyczajnie jest mi przykro, naprawdę cieszyłam się na myśl o tej sobocie, już całe menu miałam obmyślone, wino kupione...

Gość gość
zapamietaj sobie i nastepnym razem, kiedy jemu bedzie zależalo, żebyś gdzieś z nim szła ( o ile w ogóle mu zależy) to zrób mu wypych. niech wie jak to jest

Gość gość
Czy Ty przed zaproszeniem gosci nie rozmawialas o tym z mezem?

Gość smutnaizła
Nie, przed zaproszeniem nie rozmawiałam o tym z mężem, ale to by i tak niczego nie zmieniło, bo w tamtym momencie mąż nie miał planów, zaprosiłam, a potem mu powiedziałam i przyjął do wiadomości, nie był zły, dopiero dzisiaj wyszła ta akcja z kręglami :/

Gość gość
To tylko obowiazki z pracy, nie dziw sie jemu, ze nie chcial odmowic. Takie nieformalne kontakty sa czasem wazniejsze niz sluzbowe. Ja bym z nim porozmawiala o tym, zeby przelozyc wizyte gosci bo on jak widac nie widzial problemu. Nie gryz sie, tylko zrozum jego priorytety i badz elastyczna w dzialaniach towarzyskich.

Gość gość
Cóż, sama podjęłaś decyzję, sama zaprosiłaś, nie pytając go o zdanie, czy ma ochotę tych ludzi widzieć, poświęcić im swój czas, ty podjęłaś decyzję, a on przyjął do wiadomości, że ty masz ochotę swój czas spędzić z nimi , nie złościł się, po prostu uszanował twoja decyzję, ty go o zdanie nie pytałaś. Więc teraz ty uszanuj jego decyzję, on swój wolny czas ma ochotę spędzić z kolegami na kręglach, może wcale nie ma ochoty tych znajomych widzieć. Nie wyobrażam sobie , aby moja żona do naszego wspólnego domu zapraszała ludzi i kazała mi spędzać z nimi czas, nie pytając mnie uprzednio o zdanie! I może jeszcze żadała abym był z tego zadowolony! A może tych pojdziesz z męzem i jego kolegami na kręgle, też może być fajnie. Pomysl, facetowi też może być przykro, że w wolny dzień ściągasz mu na głowę jakiś ludzi i każesz z nimi spędzać czas, wziął chłop nogi za pas i tyle. Może jest już za stary i zbyt zmęczony na to, co wypada. Kto jest dla ciebie ważniejszy, mąz czy znajomi?