Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Często mam wrażenie że nikt mnie nie lubi

Polecane posty

Gość gość

Ludzie niechętnie ze mną rozmawiają, nie odpisują na moje mail'e. Czy wy też tak macie ?

Gość gość
Jak przełamać fatum ciążące nad moją osobą, i stać się popularnym ? Mam 31 lat.

Gość gość
Nikt z was nie był w podobnej sytuacji ?

Gość gość
Widzicie sami. Nawet tutaj na forum nikt mi nie odpisuje.

Gość gość
Może nawet ten temat nie jest widoczny i nikt go nie przeczytał... tak właśnie wygląda moje szczęście. Jestem jakby niewidoczny.

Gość nielubiana 28
Ja jestem w podobnej sytuacji. W dodatku odnoszę wrażenie, że nie jest to tylko wrażenie. :D W prawie każdym środowisku dla większości jestem jak powietrze a wszelkie próby przełamania tego stanu rzeczy kończyły się fiaskiem. W najlepszym wypadku dalej byłam olewana w najgorszym robiłam za błazna. W obecnej pracy poza przywitaniem/pożegnaniem i kwestiami czysto zawodowymi po prostu z nikim nie rozmawiam, bo nawet jak próbowałam coś zagaić/zażartować, to dało się odczuć duży dystans lub wręcz niechęć z drugiej strony. Tak więc mogę sobie tylko poobserwować jak inni świetnie się bawią w swoim towarzystwie. Widocznie tak już musi być.

Gość gość
Właśnie, ja też tak odbieram swoją sytuację. Chyba już nie da się tego zmienić.

Gość gość
nielubiana 28 Co zrobić byś się poczuła lubiana?

Gość gość
Napisałeś że masz wrażenie, więc moze wcale tak nie jest tylko Ty to tak interpretujesz.

Gość gość
Też tak mam, ale nikomu nie mam za to za złe bo sam jestem niesympatycznym burakiem.

Gość gość
Nielubiana28, moim zdaniem idziesz w złym kierunku. Im bardziej toniesz we własnym świecie, tym bardziej jesteś wyalienowana. Jak osoba chora na autyzm.

Gość gość
gość dziś Jesteś sam sobie winien i nie zwalaj wszystkiego na społeczeństwo. Sam też mam problemy, ale doskonale wiem z czego tak naprawdę wynikają (długie życie pod kloszem, bierność i lenistwo).

Gość gość
@ 20:48 Rzecz w tym, że ja nie mam sobie nic do zarzucenia, i mogę winić wyłącznie społeczeństwo.

Gość gość
gość dziś A jak inaczej mam to interpretować ? Że wszyscy mnie lubią ? To dlaczego nie mogę znaleźć pracy, i wreszcie wyprowadzić się od rodziców ? Społeczeństwo nie daje mi szansy. Co mam o tym myśleć ? xx To co powyżej wypisałeś to jednak nie ma nic wspólnego czy ktos Cię lubi czy nie, tylko z zaradnością życiową, kwalifikacjami zawodowymi i determinacją. Trudno żeby po rozesłaniu CV przyszły pracodawca na jego podstawie miał Cie polubić lub nie. A że mieszkasz z rodzicami, co ma do tego społeczeństwo? Jednak źle interpretujesz.

Gość nielubiana 28
gość dziś - masz rację, zapadam na coś w rodzaju "wtórnego autyzmu", ale serio na ten moment mam dość ludzi i nie wzięło się to znikąd.

Gość gość
@Nielubiana 28 A mnie wpuścisz?

Gość gość
Obcą osobę z internetu, która może znaleźć trochę czasu, by z Tobą porozmawiać, gdy będziesz potrzebowała

Gość gość
"..społeczeństwo nie daje mi szansy.." a może to nieprawda? Może dawało ci tyle razy że mu się to znudziło i zaczeło cię zlewać?

Gość gość
Ej, ja też nie jestem lubiana,ale po prostu czesto bywam niesympatyczna :-P

Gość gość
No przepraszam bardzo ale tutaj to jest wysyp zaklamanych osob ktorzy tylko chca dosrywac dla wlasnej przyjemnosci, no ludzie nie oszukujmy sie, taka prawda

Gość gość
@ 21:09 Byłem zarejestrowany w jednym Urzędzie Pracy, z którego poszedłem na dwa szkolenia i dwa staże. Pracy brak. Wyjechałem do Hamburga - tam też pracy brak. Za to mnóstwo bezdomnych. Wróciłem do Polski. Przeprowadziłem się do innej miejscowości i zarejestrowałem w innym Urzędzie Pracy. Pracy brak. To co ja mam zrobić ?

Gość gość
Znaleźć pracę, proste nie?

Gość gość
No ale jak ? Gdzie się ogłaszać, lub gdzie zgłosić ?

Gość gość
A jakiej szukasz?

Gość gość
Najlepiej biurowej, ale może być jakakolwiek. Z wykształcenia jestem politologiem. Mieszkam w okolicy miasta Jarosław, na Podkarpaciu.

Gość gość
Politologiem? Kruca fuks to cosik jak urolog ale bez zawodu?

Gość gość
Politolog to specjalista od polityki. Konkretnie mam specjalność: Samorząd i Polityka Lokalna (gmina, powiat, województwo).

Gość gość
Acha. A tak konkretniej?

Gość gość
Tzn. specjalista od zarządzania samorządem terytorialnym. Specjalista od działania władz gminy, starostwa lub województwa. Specjalista od polityki na poziomie lokalnym.

Gość gość
Acha czyli taki burmistrz czy starosta albo wojewoda tak? No to rzeczywiście może być problem z wolnym etatem.