Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Akwarium na prezent dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość
W dwudziestolitrowym to sobie można larwy hodować. Każdy mądry akwarysta odradzi taki wybór. Jeśli na serio chcesz założyć hodowlę, to wybierz konkretny gatunek, sprawdź, jakie ma wymagania objętości akwarium i takie kup. Inaczej Ci będą padać jak muchy. Szkoda zwierząt i żalu dziecka. No i kasy.

Gość gość
ok dziękuję za podpowiedź. Nie znam się na tym zupełnie, myślałam że dla dziecka wystarczy.

Gość gość
Ach, no i znowu ja. W ogóle myślę, że akwarium do dobry prezent dla co najmniej nastolatka - wymiana wody jest dość trudna i upierdliwa, filtry drogie, a z rybą nie ma żadnej zabawy. Trzeba się liczyć z tym, że cały obowiązek dbania spadnie na Ciebie.

Gość sunsetvalley
A ja myślę, że hodowanie rybek może być frajdą dla dzieciaka czy nastolatka, to zależy od charakteru. Samo kompletowanie akwarium jest samo w sobie jakimś wyzwaniem: dobieranie gatunków i elementów wystroju... To pobudza wyobraźnię. Jak moje dzieciaki tworzyły własne akwarium, to zaczynały od takich gadżetów: http://adlergroup.eu/produkt/camry-cr-7931/#prettyPhoto/3

Gość gość
Te, spamerze, zapomniałeś dodać, że produkt nie nadaje się do hodowli żywych ryb. Najwyżej takich plastikowych jak na zdjęciu. Piszę, bo może ktoś by się chciał skusić na zakup na komunię...

Gość gość
@gość produkt stanowi element wystroju dowolnego akwenu. Jako ELEMENT akwarium. A nie akwarium. W czym problem?