Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak reagują wasze dzieci na zwrot 'nie wolno' ?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja juz nie wiem co mam robic.. moje dziecko kiedy zwracam mu uwage, smieje mi sie w twarz.. ma poltora roku. Ogolnie jest grzeczna, ale to ze mnie nie slucha doprowadza mnie do szalu

Gość gość
Nie uzywalam zwrotu "nie wolno" do poltorarocznego dziecka, po prostu usuwalam niebezpieczne przedmioty i unikalam niebezpiecznych sytuacji. Starszemu dziecku tlumaczylam, dlaczego ma ich unikac, zeby bez moich zakazow postepowalo rozsadnie. Działało, nie mialam problemow. "Nie wolno" to nie wychowanie, tylko tresura.

Gość gość
Moje dzieci na słowa nie wolno reagowały tak. Najpierw popatrzyły na mnie, oczy poważne, główka szła delikatnie na bok jakby się mi przyglądał i potem uśmiech od ucha do ucha, aż w oczkach zapalaly się ogniki szczęścia. I robiły dalej co zamierzały. Ja w śmiech. Więc nie stosowałam często tego słowa. Raczej usuwalam spod rączek to, co nie wolno im było brac

Gość gość
Mój dwulatek na słowo nie, reaguje rzucaniem się na podłogę i rzucaniem różnymi rzeczami, zabawkami, butelką, nieważne, co ma ręce. Nienawidzę tej jego reakcji, bo wstyd tylko gdzieś z nim iść.

Gość gość
9:57 u mnie to samo

Gość gość
mój też usta w podkówkę i histeria,a mi go szkoda wtedy strasznie ale wiem że musi znać granice, szczęśliwe dziecko to takie które zna zasady a nie rozpuszczone któremu nie mówi się nie wolno

Gość gość
Ale to minie dziewczyny,minie:-) Musicie byc tak samo uparte i konsekwentne. Niech sie smieją

Gość gość
Mój też się śmieje i ma 15 miesięcy ale myślę że to słodkie bo dobrze wie co może a czego nie i tak fajnie się patrzy na mnie idąc coś robić żeby zobaczyć moja reakcje :)

Gość gość
Moi szesciolatek przez15 minut plakal i walil piescia w sciane.

Gość gość
Moj tez się śmieje. Radoche ma z tego słowa