Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenie zatok w czasie ciąży mialyscie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 18 tyg mam zapalenie zatok :( Byłam u rodzinnej i u laryngologa dostałam duomox jakaś zawiesine do nosa i na noc otrivin dla dzieci. . Boli mnie lewy policzek miałam ropę w oku po nocy ale laryngolog powiedziała ze po antybiotyku powinni przejść i nie muszę iść do okulisty. Wczoraj na wieczór płakałam nos nie wyleciało za specjalnie dużo zielonej wydzieliny. Dzisiaj rano miałam tak zawalony nos ze nawet woda nie chciała lecieć. Godzinę temu robiłam inhalacje nic nie pomogła :( teraz leżę i nos mi pęka. Jak mogę sobie pomoc ? Czytałam ze zapalenie trwa długo

Gość gość
Naprawdę żadna z was tego nie przechodziła?

Gość gość
Ja mialam zatoki chore w ciąży. Tez duomox bralam. Rozgrzej sobie na patelni sol gruboziarnista i wsyp do grubszego materiałowego woreczka, przykladaj do zatok najcieplejsze, jak dasz rade wytrzymac, powinno troche pomoc. Wydzielina powinna,splywac. Rob to w pozycji siedzacej i tak czesto, jak mozesz.

Gość gość
To ja 14.42, badz termofor z goraca woda, przykladaj do twarzy.

Gość gość
JAa z 14.42' Jest jeszcze irygator do zatok, tez fajna sprawa.

Gość gość
Dziękuję. Iryharor mam płakałam dopiero 2 razy ale nie wiem co robię nie tak bo czasami leci mi roztwór do gardła. A czy stosowalas otrivin bądź nasivin? Trochę się boje ze zaszkodze dziecku. Termoforu nie mam ale zaraz zabieram się za szycie woreczka na sól. Mnie głowa nie boli jedynie żeby i policzek. W przez 3 noce nie spałam i bezsilnosci juz płakałam boże co mi leciało z nosa to myslalm ze zmaleje nie wiem gdzie mi ta wydzielina się zamieściła i jeszcze taka ilość :(

Gość gość
Ile dni chorowałas ? Wyczytalam ze mogę się męczyć 3 tyg albo i dłużej.

Gość gość
ja to przechodzilam i wiedzialam jak postapic z tego powodu ze mam przynajmniej dwa razy w roku zapalenie zatok, mam zawste przy sobie ampułki "hepar sulfuris" przy sobie tylko problem w tym ze sa z niemiec, jest to lek baturalny i dziala zawsze :) trzeba codziennie jedna ampulke wypic a razem jest ich chyba 10, super sprawa, nie hest to takie tanie przeliczone na zlotowki bo kosztuhe chyba 18euro ale na prawde warto bo masz pewno ze twojemu dziecku nic nie bedzie, ten lek mozna nawet malym dzieciom podawac bo nie ma nawet przeciwskazan w ulotce, wiele osob mysli ze naturalne nie dziala ale trzeba sie przekonac samemu, przy tym leku czuje sie juz w drugim dniu ogromna ulge, dolegliwosci odstepuja bardzo szybko ale jezeli bedziesz chciala sobie go zakupic to tylko ten w ampulkach bo ma na prawde super dzialanie ;)

Gość gość
15 35 A gdzie ja jestem kupie. Mieszkam w drugim końcu Polski ;) od Niemiec

Gość gość
Ogrzewaj zatoki jak tu dziewczyny pisaly, rob inhalacje i trzeba czekać jak antybiotyk zacznie działać.

Gość gość
Od wtorku biorę antybiotyk 3x1 co 8 h Kiedy zacznie działać na dobre? To mój pierwszy antybiotyk od dzieciństwa

Gość gość
Mialam. Bralam Zinnat. Doscyc szybko mi pomogl.

Gość gość
To ja z 14.42. Chorowalam ponad 3 tygodnie. Nie moglam spac, bo oddychalam buzia i szybko gardlo mi sie wysuszalo przez to, wybudzalam sie bardzo czesto. Pomagala troche pozycja polsiedzaca do spania. Nasivin ani otrivin nie bralam. Irygator- zeby do gardla nie lecialo musisz glowe w odpowiedni sposob przechylic, poszukaj w necie. Naprawde, rob tak czesto jak mozesz cieple, prawie gorace oklady i powinno pomoc.

Gość gość
O matko 3 tygodnie? Pięknie.... robiłam juz oklady z soli ale zwyklej kuchennej bo na razie nie mam innej poprawy nie czułam bo pewnie to za mało. Przyglądałam do bolacego policzka czy do czoła tez powinnam? Juz myslalm ze się udusze wzięłam sobie wsadziłam w nos czosnek i wiecie co? Oddycham dwoma dziurkami! Już pawie godzinę ale boję się położyć.

Gość gość
Tylko nie wsadz tego czosnku za głęboko. A najlepiej to go zjedz.

Gość gość
Ja otrivin stosowalam 2 razy dziennie przez jakieś ok 2 mśc. Miałam strasznie nieżyt nosa. Córka zdrowa. Poczytaj opinie na internecie. Nie dotlenienie jest gorsze niż otrivin. Ja kilka razy tracilam przytomność właśnie z nie dotlenienią

Gość gość
Czy ktoś jeszcze ?

Gość gość
Sprawdzony sposób i jedyny aby wyleczyć zatoki. Kup sobie irigasin albo inną buteleczke do irygacji nosa. Do Butelki w zestawie są zaszetki rozpuszczasz w wodzie do butelki i nad zlewem wpuszczasz jedną dziurką druga wylatuje. Dużo lepsze skuteczniejsze na wyplukanie ropy niż reszta. Możesz sobie otrivin 15 minut przed płukaniem zapuścić (rozszerzy nozdrza i ułatwi przepływ wody) . Do apteki dziewczyno. Aha i jakbyś tak zaczela płukać od początku to może by sie obeszło bez antybiotyku. Ja zaraz jak mam katar to zaczynam płukać i już w zatoki mi nie idzie.-kiedyś to była masakra. Mało tego płucze też swojej 4rolatce jak ma katar i mąż też profilaktyke prowadzi podczas przeziębienia:)

Gość gość
Jeszcze raz ja z 15.14 I wpuszczaj krople ok 5 dni bo jeśli nie bedziesz tego robić to wydzielina bedzie tam w środku sie nadkażać (będzie zatkany nos) Jak boisz się otrivin dla dorosłych kup nasivin soft dla dzieci. Naprawde gorszy dla dziecka jest twój zatkany nos i niedoltenienie niż krople. Mówi ci to mama która wpuszczała rozcienczone krople pół ciąży (miałam spuchnięte błony w nosie a i tak mam przerost) i mama córki z wyciętymi migdałami i wiecznym zapaleniem zatok :)

Gość gość
15 18 dziękuję za odzew. :) Właśnie płacze te moje nieszczęsne zatoki od przedwczoraj. Ale wczoraj rano nie mogłam wypłukać bo miałamam tak zawalony nos. Laryngolog otrivin. Bądź nasivin soft kazała za puszczać po plukaniu ale dzisiaj na wieczór zrobię tak jak mówiłaś. Jak to rozcienczone krople? Z wodą? Czy wersja dla dzieci? No i mam jeszcze pytanie odnośnie leżenia czy musze leżeć non stop w łóżku? Pierwszy raz w życiu mam zapalenie zatok.

Gość gość
Jak plucze zatoki z wieczora to wcale nie ma tak dużo tej wydzieliny. Najlepszy sposób to dzisiejsze poranne wymioty i płacz. Zaczęło tak lecieć ze... ulga była na 5 min.

Gość gość
Po za tym robie to końcówka dla dzieci bo boje się ze maleje sobie w uszy... Pewnie wersja dla dorosłych byłaby skuteczniejsza?

Gość gość
Ja zatoki ogrzewalam sobie jeszcze taka lampa specjalna. Koszt ok 80 PLN.