Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady_marmeladeee

Aranżacja sypialni

Polecane posty

Gość lady_marmeladeee

Macie jakieś pomysły na aranżację sypialni? Przede mną remont, a ja nie mam żadnej, nawet najmniejszej wizji tego, jak mogłaby wyglądać... Z kolei z projektanta wnętrz nie chcę korzystać, bo nie stać mnie na to. Budżetu może i nie mam jakoś specjalnie małego, ale nie chcę się bawić w dodatkowe, według mnie niepotrzebne koszta :) Nie bardzo wiem na jaką kolorystykę postawić czy styl. Lubię przytulne wnętrza, na pewno nie chcę, żeby było zimne i "sterylne" :)

Gość gość
jak taka bez pomysłów jesteś, to weź projektanta, oni właśnie od tego są, jak Ci tu niby mamy doradzić nie widząc wnętrza, nie znając Twoich potrzeb ani nic? to tak jakbym ja napisała "doradźcie mi kolor włosów i fryzurę bo nie mam żadnego pomysłu"

Gość KotkaFilemonka
@gość, no ale jej doradziłaś, super. Mówi wyraźnie, że nie ma kasy na projektanta, a Ty jej sugerujesz, by do niego poszła :) No ciężko może doradzić coś nie widząc pomieszczenia, ale mnie się wydaje, że autorce tylko o stylistykę chodziło. Tak czy siak zbyt mało powiedziała, bo nie wiadomo co ją interesuje i jaki ma gust. Więc mogę odpowiedzieć tylko patrząc na to ze swojej strony. Ja np. w sypialni lubię jakieś szarości, biele i pudrowe róże (ale takie ultra delikatne, bardzo blade, im mniej tej różowości tym lepiej). Poszperaj sobie po blogach wnętrzarskich, masz tam przykłady różnych aranżacji. Jedź do jakiegoś sklepu z meblami, tam też przecież mają przykładowe aranżacje i jakieś zestawy. Nie wiem skąd jesteś, bo Ikei jest tylko kilka w Polsce i możesz jej nie mieć w pobliżu tak jak ja, ale za to Abry i innych jest mnóstwo. W Abrze np. byłam ostatnio i widziałam genialne meble takie nieco w stylu hygge, bardzo ładne były i ogólnie spoko obsługa, bo pani miała całkiem fajny zmysł i pomysły. O kilka rzeczy się pytałam, bo salon przerabiam i dała mi kilka tipów. Możliwe, że od nich część mebli weźmiemy, zobaczymy jeszcze. Także autorka niech pokaże swoją sypialnię, albo niech szuka inspiracji w necie, bo ciężko precyzyjnie doradzić tak na odległość nic nie widząc.

Gość gość
Jestem zdania, że w sypialni trzeba mieść bieliznę pościelową najlepszej jakości i z naturalnej 100% bawełny. Taka pościel można kupić z tej strony http://www.mazgo.pl/oferta.

Gość gość
Ja jestem aktualnie zakochana w modzie na industrialne wnętrz i myślę że długo mi to nie przejdzie bo wygląda to bardzo dobrze. A też są spore możliwości jeśli chodzi o aranżacje, chociażby te farby betonowe https://decorative.primacol.pl/produkt/farba-betonowa/ - ładnie uzupełniają wnętrza i nie trzeba cudów żeby uzyskać super oryginalny efekt