Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o luteine w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 36tc. Bylam dzis na badaniach ginekologicznych i pobierali mi wymaz z pochwy i o***tu (sorry za bezpośrednie slownictwo :D ) pielęgniarka zapytała mnie spokojnym glosem "bierze Pani luteine dopochwowo?" a ja ze nie a ona zareagowala jakby z przerażeniem. Zapytalam czy cos nie tak ale nic nie powiedziala. Czy mam sie obawiać? Dlaczego przerażenie w jej oczach? Czytalam ze luteine sie bierze w 9 miesiacu aby zapobiec wczesniejszemu porodowi. Czy mam sie obawiac? Moze któraś z was tak miala? Dodam ze mam czasem skurcze i twardy brzuch czesto.

Gość gość
Nie? Nie ma potrzeby. Ty masz juz donoszne dziecko

Gość gość
Luteinę bierze sie na początku ciazy Oczywiście jeśli jest taka potrzeba

Gość gość
Luteine mozesz brac przez cala ciaze! To raz. Co to pytania autorki, to przy luteinie dopochwowej istnieje duze prawdopodobienstwo grzybicy i owrzodzenia.

Gość gość
Na takim etapie ciąży, to luteine się zazwyczaj odstawia, na jakąś niedouczona pielęgniarkę trafiłaś

Gość gość
A może miałaś w pochwie jakies białe ślady i pomyslala,ze to od luteiny. Dlatego zapytala by sie upewnic.

Gość gość
Mi odstawić kazali na koniec 36 tygodnia luteinę tak brałam cała ciążę najpierw duphaston później luteinę