Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaka90

Pomocy!!!

Polecane posty

Gość Kaka90

Witam .dokładnie 8 września loronilam moja 1 ciążę . Postanowiliśmy z partnerem odczekać żeby sytuacja się nie powtórzyła oraz by mój organizm doszedł do siebie .dziś jednak mieliśmy "mały wypadek przy pracy ".Że względu na zbliżające się wesele zabezpieczamy się dość konkretnie.pekla nam prezerwatywa .według kalendarzyka za 4 dni powinnam dostać okres cykle mam w miarę regularne .czy powinnam się martwić ciąża?czy dla świętego spokoju iść po tabletkę "dzień po "? Ż czego wiem lekarze niechętnie je przypisują ...co mam robić?!;(

Gość gość
Kobieto , zadajesz tak dziwne pytania że aż ręce opadają. Nie wiesz kiedy istnieje ryzyko zajścia w ciąże ? Poszukaj w necie i poczytaj by na przyszłość wiedzieć kiedy są dni płodne i w których dniach istnieje ryzyko zajścia w ciąże .

Gość gość
Jeżeli masz regularne cykle i wg kalendarza za 4 dni masz dostać okres to w ciążę nie zajdziesz. Nie ma sensu faszerować się taką dawką hormonów jakie są w "pigułce po". A nawet jeżeli przesunął Ci się cykl i masz w tym momencie owulację to radzę podejść do tego na luzie. Najwyżej zajdziesz w ciążę. To chyba nie tragedia skoro i tak zamierzacie się starać. Widocznie tak miało być.

Gość gość
Dziwne pytania?bo pytam o radę co lepiej zrobić? Nie mam 12 lat i wiem dokładnie kiedy ma dni płodne a kiedy nie . Po prostu póki co nie mogę być w ciąży i wolałabym dla świętego spokoju zazyc tabletkę "po" ... Dziękuję za odpowiedź. Może faktycznie zbyt pochopnie się zestresowalam ale taka już jestem .A co do ciąży ...owszem pragnę być matką jak nikt inny..Ale niestety jeszcze nie teraz.

Gość gość
To bierz tabletki i nie będziesz się martwić że jeszcze nie czas.

Gość gość
A czy ginekolog jest zobowiązany przyjąć mnie natychmiast?

Gość gość
Poroniłaś...a teraz pytasz o możliwość zabicia ewentualnego dziecka? To rozumiem, że tych dzieci już wcale nie chcesz mieć?

Gość gość
A zdajesz sobie sprawę że po poronieniu jest wskazane odczekac od 3 do 6 msc żeby sytuacja się Nie powtórzyła? Bo ja nie zamierzam przechodzić przez to 2 raz .

Gość gość
Pragniesz dziecka stracilas poronilas a chcesz zazyc tabletke dzien po. Jestes jakas chora niezdecydowana czy jak?? Aha wazniejsza jest dobra figura podczas slubu no oczywiscie slub sukienka najwazniejsze. Szkoda slow na ciebie.... Gdybys pragnela dziecka nie myslalabys o tabsach dzien po

Gość gość
Masz rację jestem chora dlatego nie mam już więcej pytań i na tyle we mnie godności ze nie mam zamiaru odpisywać na takie rzeczy ;)

Gość gość
pamiętaj ze kalendarzyk nie jest skuteczny. jeśli chcesz się sugerować dniami płodnymi to lepszym rozwiązaniem byłby mikroskop owulacyjny np Afrodyta