Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wkurzałoby Was takie podejście?

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż nie chce zmienić samochodu. Od 8 lat jeździmy starą Skodą oktavią, która jako kupiona miała już 2 lata. Jedyne co mu w głowie to inwestowanie. Mamy jedno mieszkanie we Wrocławiu bez kredytu i dwa na kredyt. Mimo czynszu dopłacamy około 2 tysięcy do interesu, tu trzeba zrobić remont, tu ktoś się wyprowadzi i sami musimy pokryć czynsz. Mąż tłumaczy, że to inwestycja na przyszłość, ale ja wolałabym żyć tu i teraz, a nie cały czas myśleć o emeryturze. Mamy własny dom, 5 letni, więc zależałoby mi na nowym samochodzie. Wiem, że mój mąż ma poniekąd rację z podejściem, ale myślę, że żyjemy zbyt oszczędnie. Razem mamy około 6,5 tys.

Gość gość
Na samochód mają parcie ludzie biedni. Jak widać twój mąż jest bogaty a ty biedna. Co ci da nowy samochód? Wysokie ubezpieczenie za które można pojechać na fajne wczasy. Stary dowiezie cię dokładnie w to samo miejsce.

Gość gość
Samochód to największa stratą gotówki. Chcesz inne auto? Namów męża by kupił 20 letniego merca lub BMW w idealnym stanie, z roku na rok będzie nabierało wartości.

Gość gość
WIeśniackie. Dostanie zawał i straci wszystko.