Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

WRZEŚNIÓWKI 2018

Polecane posty

Gość Poziomkkaa
gośćMon dziękuję masz rację, ja już wariuję chyba. Raz miałam ciążę biochemiczną i slatego się tak boję. Ale wtedy były plamienia a teraz nawet brzuch mnie nie boli i beta rośnie. No ja próbuję zająć się pisaniem pracy magisterskiej ale ciężko mi się skupić. Do lekarza idę za tydzień w poniedziałek wiec to praktycznie tylko tydzień. :) Czy Wam też tak się cera pogorszyła, moja jest taka sucha... :/

Gość gośćMon
Ja u siebie nie widzę żadnych zmian. Ani tez żadnych objawów ciazy ale po ostatnim usg staram się nie wkręcać ze cis jest nie tak... :)

Poziomkaa, a jak Twój śluz, że tak powiem? U mnie był wczesniej przezroczysty, a od 2dni zrobil sie zolty, bardzo gesty jak.budyń, bezwonny, nic mnie nie boli, ani nie swedzi, tylko bardzo duzo go mam na bieliznie, czy tez tak.macie? Czy to normalne?

Gość Poziomkkaa
Co do śluzu to nie wiem bo ja mam tylko uczucie że w środku hm jest bardzo mokro. Na bieliznie nie zauważyłam. Ciekawe jak to powinno być.

Gość gość
ale piertolicie!

Gość gośćMon
Czy któraś z Was boli w krzyżu? Dziś mnie tak boli ze z ledwością wstaje, aż łzy stają w oczach przy chodzeniu. Bol podobny do korzonek. Oszaleje... tego co piszą w necie na ten temat wole już nie czytać, bo zwariuje ze strachu...

Co to znaczy bole miesiaczkowe? Masz krew? Jak jest sie w ciazy to rozciągają się pachwiny. Boli brzuch o roznym natezeniu, boli jakby w jajnikach naprzemiennie,czasem w krzyżu,mnie boli czasem tak jakby mnie ktoś kopnąl w bok.

Gość Poziomkkaa
Mnie nie boli w krzyżu..nie bolało mnie też odkąd dowiedziałam się o ciąży jak na okres. Mnie w pachwinach tylko ciągneło bo teraz w sumie oprócz piersi nic nie boli. Mdłości też męczą i więcej śpię i na tyle z objawów. Za to w 1 biochemicznej chodzić nie mogłam tak bolało podbrzusze jakbym okres miała więc jak bardzo boli to chyba bym zadzwoniła i zapytała lekarza.

Gość Poziomkkaa
Strasznie mnie męczą mdłości, nie wiem jak sobie z nimi już radzić :(

Gość gośćMon
Gdzieś czytałam ze jedzenie migdałów i picie wody z imbirem pomagają na mdłości. Słyszałam tez ( choć nie wierze w to) ze jak ma się mdłości i się wymiotuje to dużym prawdopodobieństwem jest ze to będzie chłopczyk.

Poziomkaa mnie wlasnie tez, co bym nie zjadla jest mi od kilku dni niedobrze zwlaszcza rano do poludnia potem przez chwile jest dobrze i wieczorem to samo. Wszystko mi smierdzi od perfum po kawe, niedobrze mi na sama mysl o jedzeniu, a to co wczesniej lubilam, to tez.mi niedobrze. Wczoraj pierwszy raz wieczorem wymiotowalam. A tak to caly tydzien mam mdlosci, jest mi niedobrze, ale nie wymiotuje. No i odbija mi sie.

Ja tez spie,wczoraj przyszlam z pracy i spalam.prawie 3h. Normalnie w nocy tez spalam. Piersi tez mnie bolą, brzuch czasem,ale.sporadycznie, teraz przede wszystkim te mdłości :(

Gość gość
Szukam ambitnych osób, które chcą sobie dorobić przy komputerze 1400zł. Praca jest bardzo prosta i przyjemna, pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz W moim programie nie inwestujesz ani złotówki! W każdej chwili możesz zrezygnować - Tutaj nic nie tracisz, jednie możesz zyskać, a uwierz naprawdę warto! Jeśli jesteś zainteresowany/a ofertą wejdź na strone i zapisz się na listę http://lukaszpawlowski.getleads.pl/jakzarobic

@Poziomkaa na mdłośc***ij wode ze szczypta soli morksiej/himalajskiej/klodawskiej na język zeby sie nie odwodnic, pomaga zatrzymywac wode w organizmie :)

Gość Poziomkkaa
Jak zjem cos i poleze to mi troche przechodzi. Ale mdli mnie rano codziennie. Dzisiaj jak tylko mogłam to przespałam. :D Za tydzień mam wizytę u lekarza :) oby było już wszystko ładnie widać

Ja zaczelam jesc w lozku jablko i nie wstawac zbyt gwałtownie:) chodze normalnie do pracy :) i owszem jest mi niedobrze mdli mnie,ale pomaga mi jedzenie malych porcji, a czesciej.

Gość Poziomkkaa
Mi dzisiaj wszystko smakuje jak zepsute..nic mi nie smakuje. :( Na piersiach więcej niebieskich żyłek się pojawiło i bardziej zmęczona jestem. A Wy jak tam ;) ?

Gość gośćMon
Ja wpadam w jakieś rozchwianie emocjonalne... płacze na reklamie.... i wpadam w panikę czy napewno wszystko jest dobrze z ciaza. Jutro idę do pierwszego lepszego lekarza gin...

Gość gość
Wiecie co? Już bym wolała zwymiotować raz dziennie, niż ciągle znosić nudności żołądka i czuć się jak na permanentnym kacu. Z japy mi bije jakąś zgnilizną. Mycie nie pomaga, płukania gardła i jamy ustnej ziołami też nie. Ja ogólnie przed ciążą rzadko piłam alkohol, bo właśnie nienawidzę tego uczucia następnego dnia. I to nie jest tak że mam zgagę czy zrywa mnie na wymioty - nie nie. Laskocze mnie żołądek, jeśli można to tak określić. Niby nie przeszkadza, ale przeszkadza, bo ten stan twarzy non stop, czy jestem głodna czy najedzona. Termin na połowę września mniej wiecej mam.

Gość gość
Gosiabien pewnie masz grzybicę

Gość gość
Nie mam grzybicy, nic mnie nie swedzi :) juz ok. Juz mi lepiej jeśli chodzi o mdlosci, dzis pierwszy dzień,ale tez.oczywiście cierpie i przeraza mnie to, ze tak bedzie przez.kolejne kilka tygodni, ale dziewczyny dzieki temu fasolki sie rozwijaja!

Gość gość
Sprobuj plukanie jamy ustnej w oleju słonecznikowym bardzo dobrze.wplywa na fasolke.dziala antybakteryjnie i antygrzybiczo, o zeby tez trzeba dbać bo podobno sie sypia po ciazy :) moja mama od dawna plucze zeby olejem slonecznikowym i wczesniej wydala mnostwo pieniedzy na zeby a od kiedy to stosuje chodzi tylko na kontrole i dentystka jest zdziwiona, że wszystko jest dobrze.

Gość Poziomkkaa
Kochane robiłam dzisiaj betę, czy to jest dobry przyrost bo chyba wolniej przyrasta.? 29 stycznia -> 6310,00 mIU/ml 08 lutego -> 53624,00 mIU/ml

Gość gośćMon
Poziomka - miarodajnym pomiarem jest jedynie beta robiona w odstępie 2 dni i wówczas można wywnioskować czy przyrost jest poprawny.

Gość Poziomkkaa
Dobrze wiedzieć ;( Ale nie będę już robić, w poniedziałek mam wizytę u lekarza to się dowiem wszystkiego :)

Gość gość
Poziomkaa chyba juz nie warto robic bety :) ona powyzej ilus tysiecy zaczyna wolniej przyrastac juz sie.tak szybko nie podwaja:) wiec juz nie rob, teraz tylko usg, poziomkaa czy Ty juz slyszalas serduszko? Ja ide 14lutego bo tydzien temu byl tylko widoczny pecherzyk:)

Gość Poziomkkaa
Nie jeszcze. 23 stycznia byłam, lekarz widział tylko pęcherzyk i wyliczył, że to 5 tydzień. Teraz ide po 3 tygodniach i mam nadzieję, że będzie już widać coś więcej ;)

Gość gośćMon
Wracam od lekarza :) i potwierdził 7 tydzien :) termin porodu na 27.09. A u mnie w dalszym ciągu brak jakichkolwiek objawow. Na usg widziałam serduszko, główkę i zalazki raczek :)