Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

WRZEŚNIÓWKI 2018

Polecane posty

Gość Poziomkkaa
Super wiadomość :) Mam nadzieję że w pon usłyszę to samo :*

Gość gość
To ja Gosia, nie wiem czemu teraz nick mi sie nie dodaje, gratuluje Monia! Ja ide w srode. U mnie pecherzyk byl jak to lekarz wyliczyl w pierwszym dniu 6tygodnia. Tez mam nadzieję,ze uslysze serduszko. 30.01 pecherzyk mial niecale 4mm

Gość Poziomkkaa
Dziewczyny jestem taka szczęśliwa. Wróciłam od lekarza. Wszystko jest wporządku. Widziałam dzisiaj serduszko :) Jest to 7 tydzien i 1 dzień. Dziecko ma 10mm. Mam zlecone badania.

Gość gość
Hej u mnie dzisiaj 7t2d jutro mam wizyte, ale nistety ja od samego początku mam plamienia i biore duphaston. Mam nadzieje ze tez bedzie wszystko ok

Gość gośćMon
Gratuluje :) widzę ze w takim razie mamy podobne terminu porodu- na koniec września :) Czy w dalszym ciągu macie nudności? W 7 tyg ciazy? Ja wciąż nie mam żadnych objawow i wiem ze powinnam się cieszyć :)

Gość Poziomkkaa
Ja ostatnio mam słabsze. Śpię tylko więcej. W sumie to zależy od dnia- raz mam więcej obiawów a innym razem wcale. ;)

Gość gość
Tu Gosia, poziomkaa tak się cieszę! Ja mam.mdłości codziennie prawie codziennie polaczone z wymiotami.

Gość Czarnula324
Witam. Czy można się dołączyć?

Gość gośćMon
No jasne czarnula zapraszamy :) w którym tygodniu jesteś?

Gość Czarnula324
Po dzisiejszej wizycie lekarz stwierdził 6 tydzień ciąży według ostatniej miesiączki. Jednak dziecko wielkością przypomina 5 tydzień ciąży.

Gość Poziomkkaa
Czarnula to tak jak u mnie według ostatniej miesiączki powiniem być 9 tydzień a z usg wychodzi 8. Musiała być owulacja później. Mnie już tak nie mdli, wymiotowałam tylko 2 razy. Za to ciągle bym spała i głowa wieczorami boli.

Gość gość
Tu gosia :) Jeju ja bylam pierwszy raz u lekarza 4tyg temu, nic nie bylo widac, 2tyg temu 31'01 0,38 pecherzyk czyli 4mm, wg gina 6t1d jutro ide na wizyte zobaczyc co i jak,trzymajcie kciuki, od ostatniej wizyty nasilily mi się mdłości i baaardzo duzo spie, czasem wymiotuje, ale jestem podekscytowana!

Gość Czarnula324
U mnie mdłości przeszły trwały około 3 dni. Mam mocny ból piersi i jestem ciągle zmęczona:/

Gość gość
Poziomkaa a jak duży był pecherzyk jak bylas wczesniej u ginekologa?? Te 3 tygodnie temu??:)

Gość gość
Gosia: ja z soboty na niedziele spalam 13h i w ciagu dnia prawie 2h czasem mam ochotę spac na stojaco i smierdzi mi wszystko.

Gość Poziomkkaa
Szczerze to niewiem :D dowiedziałam się wtedy tylko że jest. Nie wiedziałam że jego wielkość jest ważna. Teraz u mnie 7t2d. Wczoraj na wizycie dziecko miało 10mm. Pęcherzyk dużo większy. Ważne że widziałam serduszko. A za was trzymam kciuki, żebyście też zobaczyły wszystkie bo to cudowny widok.

Gość Czarnula324
Robiłam tez fikołki przez sen. Ten objaw niepokoi mnie najbardziej. Myślicie ze to coś złego?

Gość gość
Żałosne jest takie podszywanie pod kogoś. Gratuluję głupoty.

No to u mnie termin na 30 wrzesnia :) Dzisiaj na USG serducho biło według usg 7 tydz według OM 7t3d. 9 dni temu z usg wynikał 4t1d

Gość Poziomkkaa
Gosia i jak wizyta? :)

Gość gość
U Gosi serduszka nie było

Gość gośćJoostysia
Ja też mam termin na wrzesień, dopiero powoli do mnie dociera, jestem wystrachana na maksa. Pierwsze dziecko ma już 14 lat, potem różne koleje życia, chora tarczyca, Hashimoto, IO i nagle - ciąża... Najbardziej się boję, że nie donoszę. Na razie nikomu nie mówimy. Różnica między wyliczeniami z miesiączki a obrazem USG to ok. 2 tygodnie(14.09 lub 27.09). Ale jak byłam 2.2. to serduszko już biło.

Gość gość
Tu gosia: no nie bylo serduszka, wiec juz jestem przygotowana na kazda ewentualność. Narazie lekarz powiedzial,ze za tydzien mam isc do innego lekarza w celu potwierdzenia obumarcia płodu,jeśli bede plamic krwawic to mam jechac do szpitala,narazie ani nie plamie ani nie krwawie, wszystkie objawy zostaly. Co ma byc to bedzie.

Gość gośćMon
Gosiu tak mi przykro :( ale rozumiem ze lekarz dał jeszcze nadzieje, wiec ciężki tydzien przed Tobą.... czekanie jest zawsze najtrudniejsze. Xxxxxx Dziewczyny powiedzialyscie już o ciazy rodzinie i znajomym? I co sądzicie o badaniach prenatalnych w 1 trymestrze ciazy?

Gość gość
Niestety u mie wszyscy juz wiedza o ciazy. Ja jestem skryta i w zyciu bym im o tym nie pwoiedziała gdyby nie to ze w 5tc wylądowałam w szpitalu..

Gość Poziomkkaa
Mi również przykro. Ale cuda się zdarzają, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. My powiedzieliśmy dobrym znajomym i części rodzinny męża bo była okazja. Moja mieszka daleko więc powiemy pewnie w marcu jak pojedziemy. Dzisiaj zaczą mi się 9 tydzień, hm póki co 20 marca bęsę miała takie dokładniejsze usg (te które wykonuje się w 11-14 tygodniu). Niektóre staniki zrobiły się za małe :P i niemoge dopiąć koszul w piersiach.

Gość gośćJoostysia
My powiedzieliśmy mamie i teściom tylko, poza nimi nikt nic nie wie, jeszcze się trochę boję, że coś pójdzie nie tak. Co do badania USG I trym, to ja mam rok za mało do refundacji, więc płatne w 100%, ale zdecydowaliśmy, że zrobimy dla spokoju ducha. Jakoś na 12 marca będziemy sie starać o termin wykonania.

Gość gość
Ja za 2 tyg mam kolejna wizyte, teraz mam 8 tc. Boje sie strasznie. Przerażają mnie bóle w plecach bo czasem chodzic sie nie da i bóle w podbrzuszu, kłują mnie jajniki i macica i wgl do depresji sie doprowadzam ... Juz jestem po poronieniach i awiruje

Gość gość
Tu Gosia: ja powiedzialam.tylko garstce osób,moja mama jeszcze nic nie wie tesciowie tez nie. Czekam, jestem pełna spokoju i nadziei jednoczesnie przygotowana na kazda ewentualność :)

Gość Poziomkkaa
Co tam u Was dziewczyny? Ja dzisiaj zaczynam 10 tydzień. Za 2 tygodnie ide do lekarza. A tak wszystko po staremu :)