Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

WRZEŚNIÓWKI 2018

Polecane posty

Gość gośćJoostysia
Hej :) Ja tez za 2 tygodnie do lekarza, za 1,5 tygodnia położna i jakieśtam badania. Aktualnie złapał mnie taki wirus, że przez parę dni nie umiałam sie podnieść z łóżka. I w taki oto sposób przekonałam się, że będąc chorym w ciązy, nie bardzo jest się czym leczyć, większość zabroniona.

Gość gośćMon
Jak się czujecie? Brzuszki już zaczynaja być widoczne? U mnie tak, wiec jestem w szoku. Wiem jednak ze to bardziej nieustający wzdeciowy brzuszek aniżeli maleństwo. Tak czy inaczej widać.

Gość Poziomkkaa
U mnie też przez wzdęcia jest troche widoczny, a w niedzielę dopiero 11 tydzień się zacznie. Czuję się dobrze tylko w pachwinach mnie od paru dni kłuje i ciągnie. Do lekarza idę za tydzień.

Gość gość
Dziewczyny mam do sprzedania parę rzeczy po kosztach, wszystkie są nowe. Niedługo wrzucę na aukcję również ubranka dla chłopca, nowe jedynie wyprane, ale nie używane. Wszystko w naprawdę atrakcyjnych cenach. Zapraszam :) https://allegro.pl/uzytkownik/zulti?order=m

Gość gość
Dziewczyny zapraszam na moje aukcje, sprzedaję parę rzeczy dla niemowlaka, w tym ubranka, wszystkie rzeczy są nowe w bardzo atrakcyjnych cenach w porównaniu do rynkowych: https://allegro.pl/uzytkownik/zulti?order=m

Gość gośćJoostysia
Jak u Was dziewczyny? Jak się czujecie? Był ktoś na badaniach prenatalnych, co Wam powychodziło? U mnie 14 tc, leci jakos powoli. Niestety ciąża została zakwalifikowana jako wysokiego ryzyka przez moje choroby towarzyszące. Martwi mnie to, ale staram się myśleć pozytywnie.

Gość gośćMon
Ja w pon miałam badania tzn usg. Niestety przeziernosc karkowa jest powyżej normy, prawie godzinę u niego siedzieliśmy i kilkukrotnie mierzył to NT. Raz wyszło 2,2 i tak co pomiar to wyższa była aż do 3. Do tego mój wiek 33 lat, co w rezultacie daje podwyższone ryzyko. Rokowania do zespołu Downa 1:54 :( i świat się zawalił, wczoraj miałam iść na test pappa ale się nie zdecydowałam po przeczytaniu opinii na jego temat. Za to zrobiliśmy test harmony i teraz najdłuższe 2 tyg czekania na wynik. Psychicznie nie daje sobie z tym rady, ciagle płacze ....

Gość gośćJoostysia
Póki co nie denerwuj się i myśl pozytywnie, na pocieszenie Ci napiszę, że mojej koleżance po takim USG powiedzieli, że najprawdopodobniej dziecko urodzi się z zespołem Downa. Dzisiaj to roczna, zdrowa dziewczynka. Ja mam ciążę wysokiego ryzyka przez chorobę tarczycy i IO. Do tego od stycznia mierzę sobie 2x dziennie ciśnienie, wszystko ok, a co pójde do lekarza to mam 130/90. Ciążę zakwalifikowano mi jako wysokiego ryzyka, dostałam skierowanie do przychodni patologii ciąży, diabetologa, kardiologa i jeszcze lekarz powiedział, że u mnie ryzyko będzie się otrzymywać całą ciążę. Dodam, że czuję sie dobrze. Wyniki wychodzą ok. Ja mam 34 lata.

Gość PatkaMa
Przyzierność karkowa jest ewidentnie zła gdy ma 4 i więcej. Do 2.9 jest norma. To mi powiedzieli na usg. U mnie 1.8 ale to tak piszę informacyjnie.

Gość Poziomkkaa
Dziewczyny będzie wszystko dobrze :) nie zamartwiajcie się. Byłam na takim usg we wtorek. Wyliczyli mi termin na 30 września :). Hm mi przezierność karku wyszła 1,5 cm. Łożysko jest na przedniej ścianie wysoko, a pępowina trójnaczyniowa. Więc u mnie lekarz powiedział że wszystko jest wporządku. Narządy widoczne i prawidłowe, kość nosowa również. Mam 26 lat. Na zespół Downa wyszło mi ryzyko podstawowe na 1:891 natomiast ryzyko skorygowano do 1:17823. Poinformowano mnie o możliwości zrobienia testu PAPPA oraz wolnej podjednostki BHCG. Ale niewiem czy jest sens robić. Jak się czujecie? Mnie męczą nadal mdłości a dzisiaj jest już 12t4d.

Gość Poziomkkaa
Co u was słychać? U mnie niedługo 16 tydzień. Wczoraj się dowiedziałam, że prawdopodobnie będę miała synka :)

Gość gośćJoostysia
No, mało osób, które rampampowały w grudniu, więc mało wrześniówek :) Ja już 20 tydzień, niestety jaka płeć jeszcze nie wiem, ale wiem, że będę miała cesarkę. A co u Was?

Gość Poziomkkaa
U mnie dziś 16t+2d. Mam zlecone badania przez endokrynologa bo tsh troche podwyższone. W maju usg połówkowe, niemoge się go doczekać. A pozatym nadal męczą mdłości. Czy zabierałyście partnera na usg? :)

Gość Pb
Cześć dziewczyny! Chciałam dołączyć do tematu - również mam termin na wrzesień 2018. U mnie wiadomo już że będzie chłopiec. Co do obecności męża na badaniu to jest obecny, ale tylko przy usg genetycznym. Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamy i życzę dużo zdrowia.

Gość gośćJoostysia
TSH tez mam trochę podwyższone i znowu podniesioną i tak już końską dawkę Euthryroxu. W domu pół apteki, tyle leków, sprzętów. We wtorek idę na USG 3d/4d tak z ciekawości, może wreszcie cos o płci powiedzą. Mój mąż ze mną jeździ na badania, bardziej jako umilacz czasu, nie wchodzi do środka, oboje czulibyśmy sie tym skrępowani :)

Gość gość
Ja jestem na 13 grudnia hihihi

Gość gośćKa
U mnie termin na początek września. Będzie chłopak, w domu mamy malutką dziewczynkę już. Samopoczucie coraz lepsze. Synek waży 330g.

Gość gość
Będę miała 2 cc, ale jestem zadowolona, po pierwsze przeszłam świetnie. Znieczulenie ogólne.Mam nadzieję, że teraz też będzie ok, już bliżej mi niż dalej.

Gość gość
I jak tam dziewczyny bardzo przybrałyście na wadze ?

Gość gość
Ważę 63 kg i jestem załamana. Waga wyjściowa to 58 kg. Jestem słoniem.

Gość gośćKa
dzisiaj mam od rana problemy ze wzdęciami. do tego są o tak ostrym zapachu ze masakra. macie takie objawy?

Gość Poziomkkaa
Kochana wlasnie mialam dzisiaj pisac o tym samym! juz glupieje i nie wiemm czy to jakies objawy przez ciaze czy efekt po wczorajszej kapuscie :)

Gość gośćKa
Poziomkaa przeszlo ci?

Gość Poziomkkaa
przeszlo, przeszlo ale 2 dni sie meczylam z ta biegunka

Gość Poziomkkaa
Ee ja ostatnio pisalam 17.04 te dwie ostatnie wiadomości pod moim nickiem to ktoś inny się podszył. :/

Miałyście już może usg połówkowe? Zarejestrowałam sobie nick..żeby nikt się więcej nie podszywał, mam nadzieję że się udało :) Żadko tu wchodzę bo wątek jakoś umiera.

Gość gośćJoostysia
Ja miałam wczoraj połówkowe, a Ty? W porównaniu do kilkunastu lat wstecz, z jednej strony fajnie - robią badania(jak se zapłacisz :D), ale z drugiej wtedy człowiek chodził w ciązy i się z niej cieszył, a teraz co pójdę na badania to wychodzę wystraszona, bo co chwilę którys lekarz coś powie. Wczoraj wyszło, że ciężar dziecka jest o tydzien większy niż powinien być. Ja mam cukrzyce ciążową, ale bez przekroczeń to jeszcze mi lekarz dodał, że u niektórych dzieci się rodzą z rozszczepem wargi, a za chwilę dodał, że w tym przypadku jest ok. No, miałam mu ochote powiedzieć, żeby mnie w du/pe pocałował z takimi rewelacjami.

Gość gośćAgg
Czesc wszystkim! Ja tez mam termin na wrzesien :) moje pierwsze dziecko i bedzie chlopak. Polowkowe juz robilam i wszystko OK, tez wyszedl mi dzieciaczek spory ale jestem nie najmniejsza a moj partner jeszcze duzo wyzszy takze nic dziwnego :) Czujemy sie dobrze, pozdrawiam!

Gość gość
Halo jest ktoś jeszcze zagląda tu ktoś jeszcze???