Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka zombie

5 minut ssania piersi

Polecane posty

Gość matka zombie

Witam, proszę o poradę doświadczone mamy, które karmiły piersią. Karmię na żądanie. Mój 3 miesięczny synek w dzień ssie pierś z zegarkiem w ręku - 5 minut. Ssie efektywnie bo słyszę ten charakterystyczny dźwięk "kh". Po tym czasie odrywa się od piersi, każda próba dalszego nakarmienia kończy się protestem. W dzień ****ardzo nieregularnie: co pół godziny, co półtorej a czasami co 3-4. W nocy są to zazwyczaj stałe pory 20,24,4. Mleko z piersi leci 5-6 kanalikami, wiem bo sprawdzałam. Czy wasze dzieci tez tak miały? Wiem że nie o to chod******armieniu na żądanie, ale poradźcie jak chociaż trochę "wyregulować" ;) te dzienne karmienia? Dodam, że dziecko nie płacze z głodu. Staram się przy pierwszych oznakach głodu (szukanie, mlaskanie i tzw karpik) przystawiać go.

Gość matka zombie
cenzura na kafe....... 1. W dzień zajada bardzo nieregularnie..... 2.Wiem że nie o to biega w karmieniu......

Gość gość
Jeśli prawidłowo przybiera na wadze, to nie martw się. Moje potrafiły jeść podobnie, miałam wrażenie że czasem chodzi bardziej o przytulanie niż jedzenie, ale pediatra zawsze powtarzała ze dziecko to nie automat, je ile potrzebuje, jakby było głodne na pewno by dało znać. Miała rację, w okresie kiedy byli tylko na piersi, wyglądali jak paczki.

Gość matka zombie
waga urodzeniowa 3430g, dzisiaj ważyłam po kupie, przed jedzeniem i na golasa :) - 6390g Przybiera dobrze wesoły i pogodny gaduła

Gość gość
Nie masz się co martwić. Mój synek ma 5 mcy a wazy 6.20 kg

Gość gość
Moja córka ma trzy miesiące i tez krótko je, 5minut i najedzona. I to nawet w nocy. Je o 23 a później o 6 rano najwcześniej, a czasem spi do 10. I ma prawidlowa wage, jest zdrowa i pogodna. W dzien je co 2-4 godziny i tez po 5minut. Myślę ze nie masz sie co martwic. Pamiętam mnie na początku przerażaly opowieści ze dziecko ssie 30minut, bo mam starsza 1,5roczna córkę, ale u nas od początku to bylo 5minut i po sprawie. No max 10minut czasami, nie więcej.