Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szanse na ciążę?

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Moje okresy mają z reguły 31-36 dni. 13 dc kochałam się z chłopakiem i z początku nie założyliśmy prezerwatywy dopiero po jakieś minucie. Teraz mam 26 dc, wczoraj miałam śluz zabarwiony na brązowo I dzisiaj też alE tylko troszke. Dodam że źle się czuje i mam jakiś dziwnybrzuch. Ciąża, jakie są szanse żeby zajść przy takim stosunku?

Gość gość
Nie planowałaś ciąży, a stało się… Zastanawiasz się co dalej... … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić skontaktuj się z nami. w w w . n e t p o r a d n i a . p l

Gość gość
Nic się jeszcze nie stało. Odpowie ktoś, może któraś z was miała taką sytuację? Ten brązowy śluz mógł być implantacją?

Gość gość
No k***a dzięki za pomoc

Gość gość
Naprawdę nie można już na nikogo liczyć? Forum niby do pomocy a każdy by pisał tylko jakieś głupoty najlepiej zobaczeństwa. A jak ja potrzebuje pomocy to co mam k***a zrobić, gdzie napisać??

Gość gość
A co ci mamy napisać? Skoro podchodzisz do seksu tak a nie inaczej to logiczne że musisz się liczyć z ewentualnymi skutkami. Szans nikt ci nie wyliczy bo nie ma jak. Raczej to nie ciąża ale nikt poza wami nie wie co dokładnie się stało i czy sperma nie wydostała się. W takiej sytuacji pozostaje tylko czekać na rozwój sytuacji. A potem zrobić test jeśli okres się nie pojawi. Śluz to mogła być ale nie musiala implantacja. Skoro ciąży nie chcecie to od razu się zabezpieczajcie.

Gość gość
Nikt nie powiedział że dziecka nie chcemy. A poza tym pytam czy jakieś plemniki mogły się wydostać na początku długo przed wtryskiem?

Gość gość
Ja to nie wiem czego chcecie a czego nie. Ale nie tak wygląda współżycie w przypadku starań o dziecko więc dlatego założyłam jak wyżej napisalam. Co do plemników to sprawa indywidualna więc to raczej pytanie do twojego faceta. U jednego może się coś wydostać a u drugiego nic i wiele lat stosują przerywany prawie do końca a ciąży brak.

Gość gość
a może to plamienie owulacyjne? czasem tak się zdarza. powinnaś na bieżąco wyznaczać sobie fazy cyklu.

Gość gość
Tyko to wystąpiło 25,26,27 dc. Tylko w małej ilości. Ze tak powiem po jednym większym brązowym sluzie dziennie. A cykle mam od 31 do czasami max 38 dni.

Gość gość
Dodam że kiedyś już coś takiego miałam Ale to było w 1 połowie cyklu. A to tydzień przed planowanym okresem

Gość iskraboga
Zdarza się, że śladowe ilości plemników są w tzw. płynie Cowpera. Za wikipedią ... "Gruczoły opuszkowo-cewkowe (gruczoły Cowpera, łac. glandulae bulbourethrales) – parzysty narząd wielkości ziarna grochu, otwierający się do cewki moczowej w obrębie tylnej ściany jej opuszki, znajduje się poniżej gruczołu krokowego. Odpowiadają za wydzielanie przezroczystej wydzieliny (preejakulatu) z cewki moczowej. Wydzielina ta zabezpiecza plemniki przed kwaśnym środowiskiem cewki moczowej i pochwy, gdyż jest to płyn o charakterze zasadowym. Powstająca wydzielina stanowi naturalny lubrykant ułatwiający stosunek płciowy. Sądzi się także, że pozwala on na przeczyszczenie cewki moczowej przed ejakulacją (wytryskiem). Wydzielina ta może zawierać znaczne ilości żywych plemników. Ale szanse na ciążę od tego są znikome.