Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie czerniaka

Polecane posty

Gość gość

Mam małe dziecko,w tygodniu idę na wycięcie podejrzanego pieprzyka który pojawił się niedawno,jestem cholernie przerażona panicznie myślę o czerniaku tym bardziej że moja mama zmarła na czerniaka.niema wsparcia w mężu,czarno to widzę od tygodnia nie funkcjonuje.miał ktoś chirurgicznie wyćwycinanego pieprzyka?boję się ze okaże się czymś złym co dalej?

Gość gość
Sama jestem?

Gość gość
Jak to świeża zmiana to będzie dobrze. Moja ciotka miala czerniaka ale ona to totalnie olala. Zmiana sie jej paprala, zamiast iść do lekarza to smarowala to masciami. Ostatecznie to jej urosło do rozmiarów piłeczki. Zle sie to skonczylo ale ona miała problem mocno zaawansowany, chodzila z tym dlugi czas. Wiec jak u Ciebie to jest świeże to spoko. Musza wyciąć i pobrać wycinek. Uszy w górę:)

Gość gość
O jejku ja od razu polecialam do lekarza jak tylko zobaczyłam nowy pieprzyk .i nawet nie pomyślałam ze jest podejrzany.mniejszy niż główka od szpilki a lekarz mówił że może coś z niego być i lepiej usunac

Gość gość
im szybciej wytniesz tym lepiej, bo czerniak rozwija się bardzo szybko.

Gość gość
Lekarz mówi że to może nie być czerniak ale lepiej wyciąć siedzę jak na minie do środy ktoś miał wycinane?

Gość gość
Ja mialam czerniaka mam 33 lata. Wycinano mi go a po wyniku docinano skore wokol. Yo bylo w kwietniu. Zadne inne leczenie nie bylo potrzebne. Co ciekawe, tez w kwoetbiu zaszlam w ciaze i za 2 tyg rodze corcie :) Czego sie boisz? Akurat czerniak we wczesnym stadium ma ogromny wskaznik wyleczen.

Gość gość
Gratuluję córci dziękuję za otuche

Gość gość
Nie dziekuje :) Podziekuje jak sie juz urodzi cala i zdrowa :) A Ty sie nie boj. Czerniak to nie wyrok!

Gość gość
Ciesz się że ci wytną i będzie po sprawie - to nie te czasy, kiedy było "lepiej nie ruszać" - dzisiaj od razu zbadają Ci zmiany i jeśli rzeczywiście masz zmiany nowotworowe to zaczną leczyć. Lepiej wiedzieć wcześniej.