Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z... Prostownicą?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Oto mój problem. Dostałam do sprawdzenia prostownicę, która chłopak kupił mi na gwiazdkę - jest to prostownica Philips keratin care and shine. Bardzo zależało mi na jonizacji, ponieważ moje włosy mega się elektryzują i puszą (posiadam suszarkę Remingtona z jonizacją i sprawdza się perfekcyjnie, ale nie mam czasu bawić się w prostowanie nią włosów). I tu tkwi mój problem. Wczoraj pierwszy raz użyłam nowej prostownicy. Prostuje faktycznie bardzo dobrze, ale to co się stało z moimi włosami to jakaś tragedia... Zaczęły się tak elektryzować, że nie mogłam ich kompletnie ogarnąć, skończyło się i tak na tym że cały dzień chodziłam w kitce :( I tutaj pada moje pytanie - czy w tej prostownicy trzeba jakoś włączyć jonizację manualnie? (Napis ((ionic)) cały czas był wyświetlony). Czy może źle dobrałam temperaturę? (Zaczęłam od 160 stopni, ale czułam że to za dużo i skończyłam na 120). Czy może użycie suszarki która również ma jonizację przed prostowaniem tak zadziałało? Proszę o pomoc, ponieważ ma to być prezent gwiazdkowy i gdyby okazało się, że coś nie działa to trzeba będzie ją wymienić jeszcze przed świętami... :(

Gość gość
Jak dla mnie to żaden problem, tylko masz mega zniszczone włosy, i zamiast o nie zadbać to jeszcze im dowalasz.... Prostownica powinna być czymś używanym wyjątkowo, raz na kilka tygodni, i tylko na kompletnie zdrowych włosach.