Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

waga niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy, mój syn ma 5 miesięcy. Karmię go piersią na żądanie. W nocy budzi się na jedzenie. W ciągu dnia odpycha pierś. Krzyczy, ze jest głodny, ale nie chce chwycić piersi. Przez ostatni miesiąc przybrał tylko 420g. Nie wiem co mam myśleć. U pediatry byliśmy 3 razy. Syn ma cały czas katar. Dziecko wazy 7 430. Rozmiar ubeanek 74. Myslicie, ze powinnam dokarmiac mm ?

Gość gość
Wagę ma dobrą. Zrób coś z tym katarem skoro ciągle go to męczy, jak on ma oddychać jak ssie pierś? Albo zacznij już podawać obiadki zamiast tego dokarmiania mm.

Gość gość
Cały czas odciagamy mu ten katar. Ma infekcje gardła i katar. Cały czas podajemy leki zgodnie z zaleceniami pediatry. Dzisiaj podałam mu dynię, ale nie chciał jeść niestety.

Gość gość
Waga ok. U mnie pomaga karmienie na spiocha. Jak pierś nie to może z buteliki twoje odviagniete. U nas na katar pomagają plasterki na ubranko.

Gość gość
Na katar rób mu inhalacje z soli fizjologicznej, smaruj maścią majerankową na zmianę z depulolem,uzywaj jakiś nasic lub inny spray do nosa. Napisałam tyle bo nie wiem co stosujesz na ten katar.

Gość gość
Robimy inhalacje, ale syn się wyrywa i nie chce. Macie jakis sposob zeby sie nie wyrywal ?Dostaliśmy nawet kropelki z antybiotykiem. Pani doktor kazala takze podawac wapno. Dodatkowi masc majerankowa. No i powiedziala, zeby obgotowac ziemniaka ze skórka, podsmażyć cebulę. Włożyć całość do skarpety i stosować na plecki. Wiadomo nie gorąco. Podobno ma zadziałać jak banki.

Gość gość
No właśnie syn najlepiej je w nocy. Wtedy bez problemu. Tylko w dzień sa przeboje. Przyznam, ze nie odciagam mleka.

Gość gość
Ja robiłam dziecku inhalacje kiedy spało. Nie budził się nawet.

Gość gość
O widzisz więc jeśli je najlepiej w nocy to karm czesto ja mojego niejadka karmilam co 1.5 h tyle że butelka b o on niepotrafil z piersi. Co do infalacji to na szczęście takiemu maluchowi niemusialam robić ale podejrzewam że w nocy również najlepiej.

Gość gość
Moja corka miewa czesto inhalacje. Trzeba robić z siebie pajaca, śpiewać, wyglupiac się, dawac kolejne zabawki do rączki, komórkę z nastawiona opcja zdjęć, robie tez inhalacje kolo lustra w łazience, kolo lustra w przedpokoju - krótko mówiąc cokolwiek co odwróci uwagę niemowlaka . Potem koniecznie oklepać . Co do jedzenia to moja córka w wieku 5m prawie sie odstawila od piersi. Musisz znaleźć sposób na swoje dziecko zeby pilo mleko. Np: zalozyc jakies korale na szyję zeby sie nimi bawil. Ja karmilam włączając suszarkę i skacząc na pilce jak dziecko było śpiące. Inaczej nie chciała pic za cholerę. Przeszło jej to :) Jeszcze co do kataru to ja jezdzilam do p.laryngolog ktora odciagala wydzieline specjalnym ssakiem bo dziecko mi non stop furczalo nawet jak już nie było kataru.

Gość gość
Moja córka ma tyle samo i waży 7200. Mało ostatnio przybiera, bo miesiąc temu miała 6900. A może to prawidłowe. Jednak martwię się jak czytam o dzieciach 8 kg i więcej.

Gość gość
Dziewczynu czyli mozna inhalowac jesli dziecko spi ? Dziekuje za porady. Twoja corka bardzo ladnie wazy jak na dziewczynke. Mnie niepokoi taki maly przyrost. Pojde jeszcze raz do pediatry.

Gość gość
23:06 - pediatra Ci powie że jak dziecko chore to przyrosty mogą być niższe. Chyba że pójdziesz przy okazji z tym katarem bo specjalnie z ta waga to bym nie szła.

Gość gość
A ten katar leci z nosa czy tylko go slyszysz jakby w gardle/nosku? Cos jakby charczenie? Jesli nie wyplywa z nosa to moze byc refluks. Dzieci refluksowe dziela sue na takie co ciagle chca jesc by zapic pieczenie i takie ktore odpychaja sie i prężą, gdyz jedzenie kojarzy im sie z bolem. Czy synek czesto taj jakby przezuwa i mlaska jezykiem? Refluks moze wystapic takze wtedy gdy dziecko w ogole nie ulewa.

Gość gość
Dietę powinno się rozszerzać po 6 mcu niezależnie od kp czy mm tak zaleca who