Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wulgaryzacja młodych ludzi

Polecane posty

Gość gość

nie cierpię zwrotu "mam wyj****e", a słyszę go coraz częściej od dziewczyn. Dla mnie to kojarzy się ze słownictwem spod budki z piwem. Niestety mówią tak coraz częściej studentki i różne w miarę inteligentne osoby.

Gość gość
To że ty czegoś nie cierpisz to twój problem. Mnie martwią ludzie którzy nie przeklinaja w ogóle i reagują na to oburzeniem.

Gość gośćPsisko
To słabe słowa. Ja ich nie używam. Jestem w wieku właśnie studentek. Więc autorze spokojnie. Ja taki nie jestem:)

Gość gość
Autor tematu słusznie poruszył temat złej wulgaryzacji. Młodzi ludzie postarajcie się używać jak najmnien wulgarnych słów. Nie tylko młodzi ludzie, a wszyscy. Bądźmy kulturalni.

Gość gośćPsisko
Autor tematu słusznie poruszył temat złej wulgaryzacji. Młodzi ludzie postarajcie się używać jak najmnien wulgarnych słów. Nie tylko młodzi ludzie, a wszyscy. Bądźmy kulturalni.

Gość gośćPsisko
Autor lub autorka;)

Gość gość
Szczegolnie kobiety stoczyly sie a co za tym idzie mezczyzni by byc mescy w ich oczach musza bardziej przeklinac.

Gość gość
akurat autor:) Sam jestem doktorantem i mam spory kontakt ze studentami i słyszę często ich rozmowy. Niestety często niewiele odbiegają one od języka robotników na budowie. Od starszego pokolenia wielokrotnie słyszałem, że w prl było z tym lepiej ( ludzie o jakimś wykształceniu nie rzucali co zdanie mięsem. p.s. nie jestem obrońcą prl-u:)

Gość gość
Przeciez od kogos się ucza takiego języka

Gość gość
to są dorosłe osoby, więc trudno powiedzieć, że od kogoś się uczą takiego języka. Teraz już praktycznie nie ma ludzi na poziomie, skoro nawet studenci klną jak szewcy, a telewizja promuje wulgaryzmy i uważa je za fajne.