Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek płacze i marudzi co robić

Polecane posty

Gość gość

Hej moj 7 tygodniowy syn od 3-4 dni zmienił swoje zachowanie o 180 stopni ... fakt od początku nie spał dużo ale chociaż na chwilkę zawsze udało mi się go uśpić. Teraz jest masakra w ogóle nie śpi i tylko marudzi. Najgorsze ze od wczorajszego wieczoru płacze bez konkretnej przyczyny. Przebralam go, przewinelam sto razy z nadzieja ze coś go uwiera, ma mokre itp ale to nie o to chodzi. Zabawa działa na pare minut po czym znów jest płacz. Noszenie to samo działa na chwile. Jedyne co działa to pierś przy której usypia ale gdy odłożę go lub ucieknę to budzi się za pare minut i gdy się orientuje ze coś nie halo dalej ryczy. W nocy do tej pory spał w łóżeczku i budził się dwa razy na karmienie po czym od razu usypiał spowrotem w łóżeczku. Ostatnie 3 noce dziecko nie chce usnąć do późnych godzin No chyba ze wyciągnę pierś i położę u nas w lozku to nawet śpi. Najśmieszniejsze ze byliśmy wczoraj u znajomych z nim i dziecko anioł. Tylko wróciliśmy do domu i wieczór koszmarny od nowa. Nie mogę nawet zjeść czy wypić herbaty przez ten przeraźliwy krzyk i nie mam pomysłu już jak go uspokoić by wrócił do rutyny sprzed tych paru okropnych dni. Mam nadzieje ze to skok rozwojowy i dziecko nie zamieniło mi się w diabła. Od początku jest ciężko ale teraz masakra

Gość gość
To nie noworodek, tylko niemowląt, który ma skok rozwojowy, trzeba przeczekac

Gość gość
nosić , nosić, przytulać , całować, mówić do niego :) Mama dwójki szkrabów :)

Gość gość
Skok rozwojowy, to już młodszy niemowlaczek:-) pierwszy skok trwa krótko, przy kolejnych będzie jazda:-) dasz radę:-)

Gość gość
Normalka, moje dziecko ma tak co chwila anioł-diabełek, anioł-diabełek. Ma pół roku i budzi się do piersi i dziesięć razy w nocy.

Gość gość
Norma ma skok ty możesz mieć lekki kryzys laktacyjny i wisi na cycku przejdzie. Ps to że spał nie znaczy że będzie spał takie to uroki.

Gość gość
Ale taki płacz bez powodu?:( nie wiem czy cos go boli czy nie kurczę nie powie mi sam a zwalać na skok rozwojowy tez nie wiem.....jak zobaczył babcie to darł się jeszcze mocniej xP na spacerze zasnął i teraz mi przez sen chce popłakiwać :((( jakby coś bolało kurcze

Gość gość
Moze być skok rozwojowy , mam z córka co jakiś czas takie maratony . Ale jeśli cie to niepokoi to możesz przecież iść z nim do lekarza .

Gość gość
Polecam ksiazke "jezyk niemowlat"

Gość gość
Jak idę do lekarza to generalnie lekarze zawsze zwalają na to samo bo dziecko "jest różowe i przybiera na wadze" tzn ze jest zdrowe. Miał szczepienie tydzien temu 6w1 i rotawirusy i ma trochę po nim jakby częściej brudne pieluszki dość rzadkie. Może te szczepienie go meczy dopiero teraz

Gość aurelia896
Może to brzuszek. W tym okresie zaczynają się kolki. Kup esputicon, bardzo dobry na pewno nie zaszkodzi a jeśli to kolki, to ulży maluszkowi i bedzie spokojniejszy.

Gość gość
Aaa po szczepiebiu to moze marudzic tym bardziej ze kupki ma inne to znaczy ze jeszcze szczepionka go meczy. Brzuch pewnie boli tez po tych rotawirusach. No i kolka byc może. Kladz duzo na brzuchu i kup cos na kolki i uzbrój sie w mega cierpliwość:) kolka kiedys sie skonczy. Bedzie lepiej:)