Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magnola1101

MÓJ CHŁOPAK ZROBIŁ MI WCZORAJ WIELKĄ PRZYKROŚĆ

Polecane posty

Gość magnola1101

Rozmawialiśmy sobie wczoraj, było jak zawsze miło, bardzo się szanujemy i kochamy, ale wczoraj zadałam mu pytanie czy podobam mu się bez makijażu, a on na to że tak ale czemu mam takie czerwone ślady i dziurki na twarzy? Powiedziałam mu że to ślady po trądziku które z czasem znikną ale nie od razu, a on na to że gdyby mnie nie znał to pomyślałby że miałam jakiś wypadek :( Poczułam się strasznie, poleciały mi łzy on zaczął mnie przepraszać i że nie powinien tak mówić itd. Ale ja nadal o tym myślę i jest mi przykro chociaż pytał się czy jestem dalej zła powiedziałam że już jest ok bo mnie bardzo przepraszał i widziałam że bardzo żałował tego co powiedział, ale mi jest nadal przykro i nie mogę o tym zapomnieć jestem osobą bardzo wrażliwą i usłyszenie czegoś takiego od osoby którą kocham jest dla mnie podwójnie bolesne, ja nawet nigdy od żadnej obcej osoby czegoś takiego nie usłyszałam :o To tylko ślady po trądziku, leczę to ale pozbycie się tego wymaga czasu, a mnie nie stać na zabiegi medycyny estetycznej, gdyby mnie było stać to bym z czymś takim nie chodziła na twarzy... :(

Gość gośćccc
Daj spokój i nie płacz, z facetowi wybacz gafę. Musisz byc jeszcze bardzo młodziutka, wierz mi, Że na świecie miliony osob przezywa teraz potworny bol z o Wiele poważniejszych powodów:(

Gość magnola1101
Wiem o tym że ludzie mają poważniejsze problemy, ja po prostu od zawsze byłam bardzo wrażliwą osobą, w sumie z wiekiem mam już wywalone na to co mówią o mnie i o moim wyglądzie inni ludzie, ale tutaj w tej sytuacji powiedział to facet którego bardzo kocham i po nim bym się nigdy nie spodziewała że z takim tekstem mi wyskoczy... I to mnie właśnie najbardziej zabolało :(

Gość gość
Babom trzeba kłamać. Wtedy będzie spokój.

Gość gość
Bez przesady. Przecież nic nie powiedział. Masz kompleks wielki i dlatego taka przesadna reakcja.

Gość Alle20
Nic złego nie chciał , zapytał ponieważ jest Twoim chłopakiem, nikt obcy nie spytałby o sprawę tak osobistą. W związku można.

Gość gość
Tak naprawde to Ty zaczelas grzebac kijem w mrowisku pytaniem "a podobam ci sie gdy..."? :-D

Gość gość
Ile masz lat

Gość gość
Dziewczyno, jezeli jestes taka wrazliwa, ze nie mozesz zniesc prawdy, no najlepiej nikogo nigdy o nic, co dotyczy ciebie nie pytaj. Kto pyta ryzykuje, ze uslyszy prawdziwe zdanie rozmowcy.

Może to będzie trochę nie na miejscu, ale obserwując związki już od dłuższego czasu postanowiłem założyć kanał który w sposób irracjonalny będzie ukazywał niektóre aspekty związków i zdrad. Niech społeczeństwo to zobaczy, bo tu potrzebna jest autorefleksja. Proszę wypowiedzcie się co uważacie, liczę na konkstruktywną krytykę. youtube.com/watch?v=cd3cN4CElCw (sub mile widziany)

Gość magnola1101
Ale ta wypowiedź że pomyślałby że miałam jakiś wypadek to jest gruba przesada, ja wiem jak wyglądam i w życiu bym nie pomyślała nawet że to aż tak źle wygląda bo moim zdaniem nie, mam parę śladów po trądziku które wiem że z czasem zejdą ale porównując to do jakiegoś wypadku to bym się po nim tego nie spodziewała, to mnie wręcz zszokowało! I nie, nie przeraża mnie jak mówi prawdę na temat mojego wyglądu że mam ślady po trądziku itd. Spodziewałam się tego usłyszeć i luz! Ale porównywanie zwykłych przebarwień skóry do wypadku...? :o

Gość gość
Jak masz taki dzióbaty pysk to powiedział ci prawdę.a co innego miał ci powiedzieć jak wyglądasz jak ofiara wypadku?

Gość gość
no nieładnie powiedział :/ po jakimś wypadku raczej nie wygląda się pociągająco... może zamiast spędzać czas z chłopakiem który cię dołuje weź prace dorywcza i za to zrób zabieg :) wiem jak się czujesz, sama przeszłam kilka zabiegów i dopiero czuje ze zyje...

Gość magnola1101
Wiem że potrzebne mi są zabiegi i zamierzam najpierw udać się do dermatologa niech mi doradzi co konkretnie powinnam robić, tylko przerażają mnie ceny tych zabiegów no litości! :o

Gość gość
Autorko nie łam się! Przeżywałam to a nawet i gorsze sytuacje. Wiem jak to boli ale z czasem minie. Pielęgnuj twarz, dbaj o nią a będzie lepiej. Kiedyś w Rossmann był extra krem z bielendy za mniej niż 20 zł na zmniejszanie porów i naprawdę działał! Ale go wycofali :/ i nadal borykam się z tymi dziurkami... Choć nie ukrywam, że z tym kremem efekt był taki, że mogłam się zupełnie nie malować... Ale szukam dalej i ty też stosuj kremy i maseczki. Wiem, że mezoterapia pomaga ale to drogie zabiegi. Jeśli masz tę możliwość to zacznij terapię :)

Gość magnola1101
Dzięki :) Wiem że na pewno tak tego nie zostawię i będę próbować dalej leczyć moją cerę, zrobię wszystko co będę mogła, muszę się tylko uporać z tym co mi powiedział... Wiem że powinnam o tym zapomnieć i się nie przejmować ale kurcze... To nadal boli, nie jest łatwo zapomnieć takie słowa z ust swojego faceta, zwłaszcza że jeśli mnie kocha to nie powinno mu to przeszkadzać, a on często zerka na to. Mojemu byłemu to nie przeszkadzało wcale, nie ważne jak wyglądałam czy miałam gorszy okres mojej cery czy lepszy, to zawsze patrzył na mnie tak samo, zawsze byłam dla niego ładna i nigdy nie usłyszałam od niego nic przykrego na temat mojego wyglądu, choć musiałam się z nim rozstać z zupełnie innych przyczyn ale to już długa historia i nie ważne teraz...

Gość gość
Zatem po co pytasz jak nie chcesz znać odpowiedzi? Nie jesteś wrażliwa, jesteś po prostu próżna i dziecinna.

Gość magnola1101
Ale ja właśnie po to tu napisałam żeby poznać opinie innych, i czy faktycznie przesadzam czy też nie... Skąd wniosek że nie chcę poznać opinii innych? Ja na prawdę miałabym wywalone na to jeśli usłyszałabym taki tekst od kogokolwiek innego ale tu chodziło o mojego chłopaka że on to powiedział i dlatego mnie to tak zabolało. Może gdybyś sam/a usłyszał/a to z ust ukochanej osoby to też nie czułbyś/aś się za fajnie? Różni są ludzie i każdy by zareagował różnie na to, inny by się bardziej tym przejął a inny mniej ale na pewno nikt nie czuł by się z tym dobrze.