Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emily_

Pępowina dwunaczyniowa

Polecane posty

Gość Emily_

Dzisiejsze badanie połówkowe wykazało wadę rozwojową u mojej córki - pępowinę dwunaczyniową. Dodam, że w 11 tygodniu ciąży podczas USG wykryto pępowinę trójnaczyniową. Co dalej robić? Możliwe, że tętnica zanikła? Czy podczas dzisiejszego USG mogła się jakoś "ukryć"? Jak to się ma do waszych rzeczywistych doświadczeń? Bardzo proszę podzielcie się tym, co wiecie.

Gość gość
Mój Synek miał pępowinę duwnaczyniową - urodził się zdrowy o czasie ...poród SN....przez jakiś czas brałam Acard....oraz miała robione USG co 2 tyg....podczas którego sprawdzane były przepływ....nie martw się będzie dobrze....tylko musisz mieć robione USG na dobrym sprzęcie i przez lekarza, który wykonuje dobre USG

Gość gość
U mojej znajomej yak bylo i dziecko zdrowe. Nie boj nic

Gość gość
Moja córka miała taką pepowine. To nie wada, a anomalia. Urodziła się zdrowa, pod specjalną kontrolą nie byłam. Mój lekarz i lekarze na porodowce mówili że nie ma się czym martwić

Gość gość
"musisz mieć robione USG na dobrym sprzęcie i przez lekarza, który wykonuje dobre USG" Jaki jest ten dobry sprzęt?

Gość Emily_
"musisz mieć robione USG na dobrym sprzęcie i przez lekarza, który wykonuje dobre USG" Jaki jest ten dobry sprzęt?

Gość Emily_
W 11 tygodniu ciąży podczas USG wykryto pępowinę trójnaczyniową. Co dalej robić? Możliwe, że tętnica zanikła? Czy podczas dzisiejszego USG mogła się jakoś "ukryć"?