Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy któraś z was była w ciąży, a dowiedziała się o tym bardzo późno?

Polecane posty

Gość gość

Np czując ruchy dziecka.

Gość gość
Jestem właśnie w ciąży (trzeci raz) i nikt mi nie wmówi, że można tego nie wiedzieć. Owszem jak ktoś ma nieregularne miesiączki to ok - dowie się później, ale ruchy czuje się od mniej więcej połowy ciąży wzwyż. Nooo nie ma takiej opcji! Nudności, wymioty, senność, brzuch rosnący choć nie w każdej ciąży miałam te wszystkie objawy to wtedy były inne, które też informują Cię wyyyraźnie. Nie przeoczysz tego!

Gość gość
Ja też nie wierzę w programy typu " Ciąża z zaskoczenia" :)

Gość gość
Dokładnie! "dowiedziała się, że jest w ciąży dopiero, gdy zaczęła rodzic" niiiii cho.lery nie wierzę w takie rzeczy odkąd sama przeszłam ciążę.

Gość gość
Moja koleżanka zorientowała się w 25 tygodniu. Właśnie przez ruchy dziecka. Nie miała żadnych mdłości, a miesiączki zawsze miała od przypadku do przypadku. Pierwsze ruchy dziecka pomyliła z gazami. Potem, jak dzieciak zaczął konkretniej kopać, to dotarło do niej, że to ciąża.

Gość gość
Nie wierzę, że można się nie zorientować aż do porodu. Przecież dziecko rusza się tak, że nie sposób tego nie odczuć.

Gość gość
A ja wierzę:) kiedys to ogladalam. Zazwyczaj byly to kobiety które były grubsze i wszystkie mialy jakies problemy zdrowotne i objawy ciazy zwalaly na to . Tylko nie do końca czaję jak można nie czuć ruchów dziecka w zaawansowanej ciąży.

Gość gość
Tak,ja.Zaczelam podejrzewać gdzieś pod koniec trzeciego miesiąca,na początku czwartego już miałam pewność.W obydwóch ciążach nie miałam żadnych nudności,mdłości itp.W pierwszej ciąży nawet miałam dwa krwawienia,które uważałam za miesiączkę.

Gość gość
Ja nie miałam w dwóch ciążach żadnych mdłości, senność, bólów piersi no nic. Gdyby nie to, że okresu brak nawet nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Więc te, które miesiączkę maja nieregularnie moga rzeczywiscie później się zorientować, ale też nie wierzę, że do samego porodu ktoś nie wie.

Gość gość
W pierwszą ciążę zaszlam majac 17 lat misiaczkowalam przez rowne 3 misiace Wizytę u lekarza mialam w polowie 4 misiaca bo zaczęła m sie dziwnie czuć i podejrzewalam ze to początki ciazy. Gdy lekaarz oznajmil mi ktory to tydzien doznalam szoku Nic i mnie nie bylo widac płaski brzuch,zero mdlosci wymiotow . Pamietam miny moich rodzicow przekonanych ze ja to ukrywalam , wziel mame za rękę i poszlam z nia do gin.zeby jej wytlumaczyl ze ja nic nie wiedzialam o ciazy. Dzis syn ma prawie 20lat i coreczka ma 3 ale tu to byly od pierwszych tygodni wszystkie możliwe objawy.

Gość gość
moja przyjaciółka dowiedziała się przypadkiem że jest w ciąży jaki to był szok 4 miesiąc****ewnie by jeszcze długo o tym nie wiedziała , była w klinice kosmetologicznej umówiona na zabieg korekcyjny zapłaciła już zaliczkę ale przed zabiegiem miała zmęczone badania i wyszło że jest w ciąży ! do tego czasu zero objawów nic i miał w nieregularne krwawienia