Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny, jaka sałatka poza jarzynową na święta?

Polecane posty

Gość gość

Jakoś mi się nie łączy np gyros ze świątecznym menu. Co robicie? Jarzynowa, śledziowa, jeszcze jakaś?

Gość gość
Imbir z kalafiora jest jeszcze i pewnie z tuńczykiem. A w 1 dzień będzie z kurczaka wędzonego z ananasem.

Gość gość
Z pieczonego kalafiora z orzechami i jakaś na bazie kaszy jaglanej (na pewno z oliwkami i wędliną dojrzewającą, bo bardzo lubimy takie połączenie, a reszta "co się nawinie" - takie sałatki są najlepsze :) ). Jarzynowej nie robimy w ogóle.

Gość gość
Tyle tu wypowiedzi w tematach kulinarnych, a o sałatkach świątecznych cichosza, pewnie z zupek chińskich większość robi :D U mnie rukola, karmelizowana gruszka, ser pleśnowy i orzechy.

Gość gość
gość dziś O, robię podobną, tylko zamiast rukoli cykoria :) I ser musi być "ostry" (najbardziej nam pasuje dobrze dojrzały roquefort, albo kozi).

Gość gość
Ostatnio zrobiłam sałatkę podobno. Szpinak, karmelizowany gruszka, orzechy i ser gorgonzola plus jakiś sos był do tego. Szczerze mówiąc nic fajnego. Może przez ten ser zbyt aromatyczny. Dało się zjeść ale d**y nie urywa. Zrób warstwowa z tuńczyka. ( 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, ogórek kiszony, majonez, cebulką czerwona drobno posiekaną, 5 jaj na twardo, ser żółty do posypania,) nie pamiętam jak warstwy szły bo zawsze robi ja mąż ale jak dla mnie pycha. Uwielbiam. Znajdziesz pewnie na necie.

Gość gość
gość dziś No racja, ta "jarzynowa" ciapa faktycznie jest ble, fajnie, że ludzie faktycznie smaczne rzeczy wyżej podpowiadają :)

Gość gość
ser, szynka, kukurydza, por, ziemniaki(ew. żeby było wiecej), seler ze słoika, ananas,jajka i majonez. Pyszna. Można dodać chrzanu.

Gość gość
Czerwona fasola, kukurydza, seler ze sloika, jajko, moze byc szynka + majonez, szybka i smaczna :-)

Gość gość
Żeby "uświątecznić" tę sałatkę z tuńczyka ja radziłabym kupić np wędzonego pstrąga. Też pysznie a już bardziej odświętnie, tuńczyka jemy przecież na co dzień.

Gość gość
Uwielbiam sałatkę z tortellini i szynką konserwową

Gość gość
Nie próbowałam z takim pstrągiem. Ogólnie mało jemy ryb. Ta z tuńczykiem uwielbiam ale taka z pstrągiem też musi być pycha. Np z innej beczki. Łosoś ze szpinakiem jako rolada. Kurcze nie wiem jak się robi ale b. Dobre jadłam.

Gość gość
pieczesz biszkopt ze szpinakiem na dużej blasze, smarujesz serkiem almette czy podobnym, rozkladasz platy łososia i zawijasz w rolade