Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wielowodzie w 36tc

Polecane posty

Gość gość

Jestem na granicy wielowodzia - 24cm. Ginekolog skierowal mnie do szpitala w 38tc. Czy jak dostalam skierowanie na "trakt porodowy" to od razu bede rodzic czy poleze jeszcze w szpitalu zanim wezmą mnie na porodowke? Czy z wielowodziem spowodowanym przez cukrzyce ciążową kierują na cesarke czy porod odbedzie sie naturalnie?

Gość gość
Kiedyś leżałam na patologii ciazy z dziewczyną z wielowodziem. Potrzymali ja do 38tc jakos , wywołali porod i puścili do domu z dzieckiem. Dziewczynka 3.5 kg, urodzona naturalnie.

Gość gość
2 tygodnie lezalam z wielowodziem inadcisnieniem, po czym wypuścili mnie do domu i kazali wrócić jak się zacznie akcja porodowa, na drugi dzień pojechałam do innego szpitala i odrazu zrobili cc

Gość gość
Gość 11:16 A w ktorym tygodniu ciąży leżała Pani w szpitalu?

Gość gość
Ja miałam wielowodzie. Wykryto to u mnie przy drugich prenatalnych. Chyba miałam ten współczynnik około 21. Miałam się oszczędzać, w sumie i tak chodziłam. Pojechaliśmy jeszcze na 3 tyg wakacje. Oczywiście za pozwoleniem lekarki. Mała była widoczna na USG w 34 tyg już nie rosło konto wielowodzie i nie położyli mnie do szpitala. Zgłosiłam się na porodówkę w dniu terminu porodu ale zmkerzyli mi tylko tętno dziecka i tyle. Tydzień po terminie musiałam się już zglosic do szpitala. Miałam już 5 cm rozwarcia i urodziłam 8 dni po terminie. Wody nie chciały same odejść więc przebili mi pęcherz płodowy byłam podłączona do oxytocyny. Poród naturalny mała 55cm i 3650. Wszystko wporzadku. Nie martw sie.

Gość gość
Nie martwie się bo ciąża juz donoszona w 38tc. Tylko czy bede musiala leżeć w szpitalu z tym wielowodziem czy urodze od razu. Mam skierowanie na 3 stycznia. Mam nadzieje ze nie bede lezec tydzień czy wiecej w szpitalu.. I jesli jest skierowanie na "trakt porodowy" to na porod? Chyba nie wezmą mnie na patologie ciąży..

Gość gość
Tego nie wiem. Ja leżałam jeden dzień przed porodem. To nie była ani patologia ani ginekologia. Leżały tam laski po terminie gotowe do porodu. Mnie udało się szybko. Trafiłam w pt a w sobotę już miałam corcie na rękach ale leżała ze mną dziewczyna która już tam była od tyg i nic się nie działo co dwa dni chodziła na oxytocyne ale zero rozwarcia żadnych skurczy. Urodziła dwa dni po mnie więc ponad tydzień się tam wluczyla po korytarzach. Zależy od szpitala. Myślę że jeśli nie masz skierowania na cesarkę to mogą cię potrzymać. Będziesz mieć badane tętno dziecka. Ja chodziłam co dwie godziny od 6 rano do 22. Pewnie zbadają cię od środka i USG. Na kiedy masz dokładny termin?? Ile waży twoje dzidzi na dzisiaj??

Gość gość
3kg wazy mała. Termin mam na 17 styczeń.

Gość gość
Jak ja się dowiedziałam że mam wielowodzie to właśnie myślałam o CC ale moja lekarka powiedziała, że wielowodzie to nie powód do CC. Nie dlatego że chciałam cięcie ale myślałam, że tak będzie bezpieczniej. Na wszelki wypadek weź sobie gazety, książki, krzyżówki. Myślę, że nie będą cię dlugo trzymać. Jeśli jest wszystko wporzadku może tylko cię zbadają i wypuszcza do domku. Głupio mówić ale będziesz zajmować miejsce. Tak zawsze jest.

Gość gość
Gość z 11.16- lezalam od 36 tc, cc w 38